Лидерът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе Еврейската общност в Австрия призова

...
Лидерът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе Еврейската общност в Австрия призова
Коментари Харесай

Евреите в Австрия призоваха партиите да не работят с Австрийската партия на свободата


Лидерът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе

Еврейската общественост в Австрия прикани Австрийската национална партия и Австрийската социалдемократическа партия да не работят с Австрийската партия на свободата и нейния водач Хайнц-Кристиан Щрахе. Това става в навечерието на идните договаряния за сформиране на нова коалиция, откакто водачът на спечелилата изборите АНП Себастиан Курц съобщи, че вижда допирни точки с АПС, съобщи Ройтерс.

" Когато националистическият вълк си постави овча кожа, това не значи, че си е трансформирал нрава, а единствено външния тип ", уточни лидерът на евреите в Австрия Оскар Дойч в отворено писмо до АНП и АСДП, оповестено във Facebook.

" Ако АНП и АСДП считат, че могат да опитомят вълка, то те се заблуждават ", съобщи още той.

Лидерът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе е безапелационен, че антисемитите нямат място в партията му и изключва партийни членове, прекрачили тази линия. Преди време той посети мемориала на Холокоста в Ерусалим " Яд Вашем " и назова антисемитизма закононарушение.

" АПС трансформира в изкупителни жертви тези, които мислят и наподобяват друго ", сподели още Дойч. По думите му съвсем ежедневно има случаи на расизъм и антисемитизъм. " Визити със символно значение в Израел не могат да прикрият всичко това. Австрийската еврейска общественост няма да го прикрие. "

В края на предходната седмица Курц, чиято партия завоюва парламентарните избори с към 32 %, само че не разполага с болшинство, завърши предварителните диалози с парламентарно показаните политически сили. Той има намерение бързо да стартира договаряния за сформиране на ръководеща коалиция и до два месеца тя да е реалност. Снощи съобщи, че партията му има допирни точки " по доста въпроси " с АПС, както и че е имал градивен диалог с водача й Щрахе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР