Лидерът на антимонархическа група е сред шестимата души, които са

...
Лидерът на антимонархическа група е сред шестимата души, които са
Коментари Харесай

„Не е моят крал“: Антимонархически протести във Великобритания

Лидерът на антимонархическа група е измежду шестимата души, които са задържани на път към мястото на митинга преди коронацията на краля, както и повече от дузина протестиращи от групата " Просто спрете петрола ".

В същото време групата от " Република " се насочва към избраното място за митинг на площад Трафалгар, оповестяват от Sky.

Републиканците водят акция за избор на държавен глава, който да размени монарха, а техният началник Греъм Смит е измежду арестуваните, заяви негов съидейник.



Полицията отхвърля да заяви защо са задържани протестиращите.

Sky News схваща, че шестима души, измежду които и Смит, са били задържани.

Активистът на Републиката Люк Уайтинг, 26 година, съобщи: " Шестима членове на " Република ", в това число ръководителят й, бяха задържани сега, когато демонстрацията започваше в края на площад " Трафалгар ".



" Не е ясно за какво, само че може би тъй като един от тях е носил мегафон.

" Не е ясно тъкмо дали полицията употребява тези нови пълномощия и дали не злоупотребява с тях, с цел да спре провеждането на митинг. "

В сряда Столичната полиция разгласи, че ще има " извънредно невисок предел на толерантност " за митинги по време на тържествата по случай коронацията и че стачкуващите могат да чакат " бързи дейности ".

Снимки: БГНЕС
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР