Лидерът на Алианса за бъдещето на Косово“ и кандидат за

...
Лидерът на Алианса за бъдещето на Косово“ и кандидат за
Коментари Харесай

Рамуш Харадинай: Митата върху сръбските стоки не трябва да се отменят, а да се увеличат

Лидерът на „ Алианса за бъдещето на Косово “ и претендент за възобновяване на мандата си като министър председател на страната Рамуш Харадинай съобщи, че 100-процентовите мита върху сръбските артикули не би трябвало да се анулират, а да се усилят, написа белградският всекидневник „ Политика “.

„ Тарифите са инструмент за основаване на уравновесена стойност в подмяна на признаването. Трябва да ги обменим за самопризнание. Голяма особеност е, че Сърбия желае нещо. Трябваше ние да желаяме нещо като жертва – самопризнание плюс опрощение или отплата, а при нас се случва противоположното “, съобщи Харадинай, представен от Българска телеграфна агенция.

Политикът сподели още, че като министър председател той е посочил „ кой е шефът в косовската къща “ и че „ съумя да спре концепцията за замяна на територии “ и да стартира други процеси като основаването на армията и закона за металургичния комбинат „ Трепча “.

Харадинай добави също, че Сърбия не би трябвало да желае нищо в подмяна на признаването на независимостта на Косово, а просто да го направи, да се извини и да заплати обезщетение.

Освен това някогашният министър председател е безапелационен, че няма да се върне в коалиция с ПДК (Демократическата партия на Косово, ръководена сега от Кадри Весели, а преди този момент от Хашим Тачи – бел. „ Фокус “), а на коментар, че е разтурил обединението без предизвестие, Харадинай отговори, че не е могъл да заяви желанията си на съдружните сътрудници, тъй като „ не желая новината да бъде предадена на Вучич “. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР