Лидерът на Алианса АТА Синан Оган (взе малко над 5

...
Лидерът на Алианса АТА Синан Оган (взе малко над 5
Коментари Харесай

Третият на вота в Турция даде подкрепа за Ердоган за балотажа, но Кълъчдароглу остана спокоен

Лидерът на Алианса АТА Синан Оган (взе малко над 5 % на първия тур и отпадна) разгласи, че ще поддържа настоящия държавен глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган на втория тур на президентските избори на 28 май.

Оган, който приказва пред турски медии, прикани поддръжниците си да гласоподават за Ердоган, заяви Българска телеграфна агенция.

" За втория тур на изборите разгласявам, че ще поддържа претендента на Републиканския алианс за президент Реджеп Тайип Ердоган ", сподели Оган, представен от държавната телевизия ТРТ.

Синан Оган бе претендент за президент, само че отпадна от президентската конкуренция с 5,17 % поддръжка на гласуването на първия тур на вота на 14 май.

Снощи един от функционерите на Алианса АТА Ведждет Йоз пък приканва поддръжниците си да гласоподават за претендента за президент на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу.

Действащият турски президент Ердоган получи 49,24 % от гласовете на първия тур на изборите, а претендентът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу - 45,07 %,. За победа на първи тур претендентът трябваше да завоюва 50 % плюс един глас, а на 28 май президент на южната ни съседка ще стане претендентът с повече гласове.

А ето по какъв начин реагира след изказването на Синан Оган Кемал Кълъчдароглу:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР