Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша призова за

...
Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша призова за
Коментари Харесай

Албанската опозиция призовава за гражданско неподчинение заради магистралните такси

Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша прикани за гражданско непокорство , предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.
„ Премиерът Еди Рама би трябвало да разбере, че опозицията поддържа настояванията на протестиращите за анулация на платения сектор от автомагистралата , свързваща Албания с Косово, и изисква освобождение на арестуваните ", безапелационен бе Баша на среща в Тирана с представители на други опозиционни партии.
Някои от опозиционните политици обаче отхвърлиха да одобряват позицията на Демократическата партия в страната, отбелязва организацията.
В Тирана и през днешния ден не престават митингите на жителите на Кукуш пред централата на седалището на полицията. Те упорстват за освобождение на лицата, арестувани поради запалването и унищожаването на кабинките, в които трябваше да бъдат събирани таксите покрай Кукуш. Процесът против тях ще стартира в сряда в същия град, съобщи представител на прокуратурата, съобщи Фокус.
Министър-председателят Еди Рама съобщи, че няма амнистия за тези, които са предизвикали огромни вреди. Според медиите в страната опозицията се пробва да политизира събитията и чака миг, с цел да сътвори пространство за всеобщи митинги против държавното управление на албанската левица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР