Лидерът на „Ал Кайда” Айман Аз Зауахири се появи в

...
Лидерът на „Ал Кайда” Айман Аз Зауахири се появи в
Коментари Харесай

Лидерът на „Ал Кайда” обвини САЩ за руската инвазия в Украйна

Лидерът на „ Ал Кайда” Айман Аз Зауахири се появи в авансово записано видео послание за отбелязване на 11-ата годишнина от убийството на предшественика си Осама бин Ладен, съобщи Асошиейтед прес. Аз Зауахири сподели във видеото, че слабостта на Съединени американски щати е причина техният съдружник Украйна да стане жертва на съветската инвазия.

Дългото 27 минути послание е било публикувано през вчерашния ден съгласно Ес Ай Ти И Интелиджънс груп, която следи екстремистка интензивност. Лидерът на „ Ал Кайда” се появява седнал на бюро, върху което има книги и оръжие.

Призовавайки към единение мюсюлманите, Аз Зауахири сподели, че Съединени американски щати се намират в положение на уязвимост и крах, и приведе за образец последствията от войните в Ирак и Афганистан, стартирани след терористичните офанзиви на 11 септември. Бин Ладен беше уредникът на тези офанзиви и ги финансира, отбелязва АП.

" Ето къде са (САЩ) след провалите си в Ирак и Афганистан, след икономическите произшествия, породени от нашествията след 11 септември, след пандемията от ковид, и откакто оставиха съдружника си Украйна да стане жертва на руснаците ", сподели водачът на „ Ал Кайда”.

Бин Ладен беше погубен при акция през 2011 година на американските спецчасти против неговото укритие в Пакистан. Местонахождението на Аз Зауахири е незнайно. Той е търсен от ФБР, което е оповестило премия от 25 млн. $ за информация, която може да докара до залавянето му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР