Лидерът на Ал Кайда Айман ал Зауахири е бил убит

...
Лидерът на Ал Кайда Айман ал Зауахири е бил убит
Коментари Харесай

Лидерът на Ал Кайда е убит при атака с дрон в Кабул

Лидерът на " Ал Кайда " Айман ал Зауахири е бил погубен при американска антитерористична интервенция. Това сподели в особено изказване президентът Джо Байдън.

Спецакцията, готова от Централно разузнавателно управление на САЩ, е осъществена в нощта на събота против неделя, с безпилотен аероплан.

71-годишният египтянин Айман ал Зауахири е бил на балкона в охранявания си дом, когато от дрона са изстреляни две ракети. В къщата е имало и други членове на фамилията на ал Зауахири, Вашингтон твърди, че те са невредими.

Зауахири пое управителния пост в Ал Кайда след гибелта на Осама бин Ладен през 2011 година Смята се, че двамата са възнамерявали офанзивите против Ню Йорк и Вашингтон от 11 септември 2001 година, когато починаха близо 3 хиляди души. Зауахири беше един от най-издирваните от американските управляващи терористи и за него имаше оповестена премия от 25 милиона $, напомнят медии.

Говорител на талибаните удостовери, че е имало офанзива в Кабул.

" В събота, по моя заповед, Съединените американски щати направиха въздушна офанзива в Кабул, Афганистан, при която беше погубен емирът на " Ал Кайда " Айман ал Зауахири. Справедливостта спечелва и този терористичен водач към този момент го няма. Няма значение какъв брой време е минало, няма значение къде се криете, в случай че сте опасност за нашите хора, Съединените щати ще ви намерят и ще ви отстранят ", сподели Джо Байдън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР