Лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за сутрешния блок

...
Лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за сутрешния блок
Коментари Харесай

Румен Петков: На ти куклата, дай ми парцалките - етюд, който би трябвало да е завършил края на 1989 година

Лидерът на АБВ Румен Петков в изявление за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус "

Серия от въпроси по изборите за 48-то Народно заседание би трябвало да получат отговор. Това сподели пред медиите през вчерашния ден ръководителят на АБВ Румен Петков. При въвеждане на резултатите в Централната изборна комисия (ЦИК) пък, при разбор на несъответствията обединението " Български напредък “ губи 4000 гласа. Румен Петков акцентира, че това е сериозен индикатор на опцията " Информационно обслужване “ да манипулира крайния избирателен резултат. " Информационно обслужване “ обаче изрично се опълчи на тези изказвания, като обявиха, че не желаят да бъдат въвличани в политически тези и внушения. Лидерът на АБВ Румен Петков, чиято групировка е част от коалиция " Български напредък “ на Стефан Янев и която ще бъде парламентарно показана, е мой посетител тази заран. Г-н Петков, за какво поставихте под въпрос изборните резултати, какви нередности видяхте?


Аз сложих под въпрос работата на " Информационно обслужване “ седмица преди изборите и за жалост, всичко, което сложих като въпроси, беше доказано в деня и в идващите изборни процеса. Продължавам да запитвам за какво на уеб страницата на ЦИК интензивността стоеше до 16.00 часа два дни след изборите. Няма кой да отговори. Продължавам да запитвам: информацията, която се получава, никой не я подсигурява, че е същата, която идва от машините. Помня, на някой от " Информационно обслужване “ му беше лишен достъпа до класифицирана информация преди един-два избора и никой нямаше подозрение, че тогава изборите са почтени, когато този лъжец нямаше достъп. Не всичко е ясно. Така че на нито един от моите въпроси " Информационно обслужване “ не дава отговор. Напротив, задълбочава казуса. По какъв метод примерно изказванията на " Информационно обслужване “, че е отказал достъп до ЦИК, е правилно, откакто няма достъп на ЦИК до изходния код? Точка. Питайте ЦИК. Защо ЦИК мълчи?

Г-н Петков, съгласно вас тогава по какъв метод може да се урегулира това, работата на " Информационно обслужване “?

Честни хора и прецизен надзор от държавното управление. И двете неща през днешния ден ги няма.

Какви са вашите упования за 48-я парламент?

Да се свика на 19 октомври. Аз други упования в общи линии нямам.

Да, той е призован към този момент за 19 октомври, само че какво ще се случи съгласно вас? Ще имаме ли работещ парламент?

Много е значимо това, което ген. Янев предлага – да се съберат всички и да намерят решения за структуриране на парламентарното управление, тъй като за жалост, разсъдъкът, достолепието го носи Стефан Янев. Другите се замерят с " Аз с този не желая, аз с оня не желая “. Ами " На ти куклата, дай ми парцалките “ – очерк, който би трябвало да е приключил края на 1989 година. А ние в този момент желаеме да го започваме. Ами като не се желаете, стойте си у дома.

Да, обаче по какъв начин биха се отразили едни нови избори? Няма ли да имаме от същото още веднъж?

Разбира се, че първо ще имаме евентуално от същото. Аз не знам нашата публика дава ли си сметка, че 500 000 българи на отминалите избори си купиха самолетен билет за линията София-Скопие. Това е невероятна оценка за нашата интелектуална отпадналост. Да оставим встрани самолетната линия – това е измамата на десетилетието. Но в случай че ние не разберем в този момент, че се нуждаем от деен разговор, нищо не разбираме. Онези не харесвали тези. Повтарям – седете си у дома! Даваме ли си сметка, че най-голямата политическа мощ сега разполага с 9% от поддръжката на дейните българи? Даваме ли си сметка – 9%?

Да, изборната интензивност беше в действителност доста ниска, това е по този начин.

Ами откакто си купуваме самолетен билет София-Скопие, тя ще стане още по-ниска.

Г-н Петков, какво е вашето мнение за наличието на Елеонора Митрофанова на първото съвещание на Народното събрание – спор, който породи също през вчерашния ден?

Измислен спор. Елеонора Митрофанова е дипломат и е редно да бъде поканена и да взе участие, както всички посланици. Че като ние участвахме в убийството на десетки хиляди сърби, когато нашите братя от Съединени американски щати преди 22-23 години бомбардираха Белград, някой да е поставял въпроса? Когато ние участвахме в Ирак в избиването на десетки хиляди иракчани, мирни поданици, някой да е поставял въпроса? Не, несъмнено. Големият проблем на Европа и на света през днешния ден е не кое е най-честното, а кой изяснява кое е най-честното. И до момента в който ние поносим някой да ни изяснява кое е най-честното, ние ще бъдем участници в подобен вид военни дейности. Притискайки, притискайки Русия, какво чакаме? Русия да клекне? Аз персонално не чакам Русия да клекне. И неслучайно края на февруари ние от АБВ казахме ясно: неотложно прекратяване на военните дейности и дейна дипломация. Какво споделя Урсула фон дер Лайен, която ще остане в историята на света с това, че продава най-много имунизациите на мъжа си? По-голяма корупция от това няма, единствено че Европа не желае да я види. Фон дер Лайен споделя: " Ще се реши на бойното поле “. Тя къде е? С 60 000 евро заплата тя си седи на покрива на Европейската комисия. Само че аз желая моята България, нашата България, европейска България да има сигурност, която явно Урсула фон дер Лайен и оня лъжец, външният министър, не могат да ни дадат. Те желаят война. Ами като желаят война, да идат да я водят, единствено че те я водят от позиция на техните 60 000 евро заплата. Ние даваме ли си сметка, че 1,5 милиона българи разнасят с старания остатъка от живота си? Това разбираме ли го?

Г-н Петков, казахте " Няма да се случат нещата, до момента в който понасяме това някой да ни изяснява, а е необходим разговор “. Кого визирате, кой ни изяснява и кой ни въвлича във всичко това?

Е по какъв начин кой?! Фон дер Лайен, която ни продава принудително имунизациите на мъжа си, споделя, че война непременно е война до дъно. Решението съгласно нас от АБВ и ние го настояваме като част от коалиция " Български напредък “, е разговор и дипломатически път.

Вчера вие връчихте на сръбския дипломат декларация, осъждаща противозаконните санкционни режими от Европейската комисия против Република Сръбска.

Да, несъмнено.

Защо съгласно вас режимите заплашват националната сигурност и стопанската система на западната ни съседка?

Не единствено нея. Вие давате ли си сметка, в случай че Сърбия прекрати доставките на газ през България, какво ще изригне там? И там, и в Унгария, тъй като идната страна е Унгария. И Европейският съюз постанова наказания. Оставям встрани, че се безусловно противозаконни. Повече от 15 000 наказания ние сме наложили на Русия. Ние, Европа, Западна Европа. Само че в този момент удряме Сърбия. Защо? Някой да даде рационален отговор. И поради това считаме, че сръбският дипломат доста почтено благодари на президента Радев пред нас за ясната и безапелационна позиция, само че той доста почтено показа по какъв начин Европа притиска Сърбия да признае Косово. Даваме ли си сметка ние, Европа накъде вървим? Аз държа да приемем неотложно Афганистан в НАТО и в Европейския съюз. Защо се бавим?

Защо?

Ами тъй като по този начин. Нашите братя от Съединени американски щати допреди няколко месеца бяха там. Има ли някой рационален отговор на въпроса за какво Съединени американски щати се изтеглиха от Афганистан месец преди да стартира спорът Русия-Украйна? Точно тъй като те възнамеряваха спора Русия-Украйна. Даваме ли си сметка, че безусловно предходната седмица водачът на АБВ в Бургас Антон Коджабашев ме осведоми, че 500 афганистанци са арестувани в Родопите. Само че ние тези неща ги подминаваме, тъй като идват от нашите братя в Съединени американски щати. Ние не сме ли убийци? Ние не сме ли хора, които съсипваме страни – Либия, Сирия? И когато подминаваме тези неща, ще живеем в един свят на убийства и принуждение. И ние ще бъдем част от убийците и насилниците.

Какво ще значи за вас, в случай че не бъде формиран 48-я парламент?

Лошо решение за България. Аз мисля, че служебното държавно управление прави пагубни неточности в енергетиката. Екипът на министъра е по-слаб от предния. Казвам го като човек, който е подлагал на критика извънредно свирепо предния екип, само че това, което прави сегашният министър, е злополука. Обявяват търгове, в които поставят ограничители – да не взе участие този, този и оня. Т.е. корупцията е свише. На четири пъти това служебно държавно управление уволнява шефа на ВиК-Стара Загора. Ами индивидът не дава рушвети. Точка. Но ние се нуждаем от парламент и от държавно управление, което да бъде следено от парламент. Не както " Информационно обслужване “ лъжат във вчерашния си отговор, че всичко ставало пред очите на обществото. Всичко беше пред очите на обществото, когато Агенцията за национална сигурност беше лишила достъпа на един от измамниците в " Информационно обслужване “.

Г-н Петков, допускате ли, че политическата неустойчивост би ни трансформирала в слаби и уязвими членове на Европейския съюз и НАТО?



Слаби и уязвими членове в очите на жителите ни. Какво значи слаби и уязвими в очите на някой си? Ами че фон дер Лайен продава ваксини. Аз желая да бъдем слаби и да не си купуваме имунизациите на мъжа й. Тази корумпирана лейди, тази явна слугиня на Съединени американски щати няма място в Европейската комисия. Самата Германия я разследваше за корупция. Така че тук уязвимост и мощ са много мъчно обусловими, само че ние като страна би трябвало да бъдем мощни в очите на българските жители. И поради това мисля, че това, което Стефан Янев излъчва, е положителното, мощното.

Дано. Ние ви пожелаваме триумф, господин Петков. Благодаря ви за този диалог!

И аз на вас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР