Лидерът Манчестър Сити обърна Уест Хям с 2:1 в среща

...
Лидерът Манчестър Сити обърна Уест Хям с 2:1 в среща
Коментари Харесай

Манчестър Сити обърна и "чуковете" с късен гол, изравни рекорд на Арсенал и Челси

Лидерът Манчестър Сити обърна Уест Хям с 2:1 в среща от 15-ия кръг на британската Висша лига и за трети следващ път стига до трите точки след късно попадение в последните 10 минути. „ Гражданите ” завоюваха със същия резултат след поврат преди повече от седмица при визитата на Хъдърсфийлд, а по-късно и през седмицата вкъщи против Саутхемптън. В тези две срещи победните голове вкара Рахим Стърлинг, а против „ чуковете ” това стори Давид Силва (83). Така Сити записа 13-а поредна победа и изравни върха на Арсенал от сезон 2001/02 и Челси от предишния сезон за най-дълга сполучлива серия във Висшата лига в границите на една акция.

Футболистите на Хосеп Гуардиола предстоящо преобладаваха против лондонския отбор през цялото време и още във втората минута Рахим Стърлинг падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, каквато не бе отсъдена. В осмата минута Кояте засече с глава центриране от ъглов удар, само че малко не доближи на Антонио да стигна до топката и да даде задатък на „ чуковете ”.

В 25-ата минута след удар на Давид Силва от границата на наказателното поле топката рикошира в тялото на Райс и Адриан съумя да избие. Десет минути преди почивката Едерсон също се намеси решаващо след шут от близко на Лансини. Минута преди края на първата част „ чуковете ” удариха. Кресуел центрира след късо осъществяване на корнер с Лансини, който му върна топката, а Анджело Огбона (44) с глава вкара за 2:2. Едерсон докосна топката, само че не съумя да я спре. Това бе исторически първи гол за Огбона в едвам 144-ия му мач от топ 5 на шампионатите в Европа.

След почивката Рахим Стърлинг откри влезлия като запаса Габриел Жезус, който проби добре и центрира в дребното наказателно поле, където Николас Отаменди (57) засече топката и изравни за 1:1. Бразилецът Жезус записа шеста асистенция, а също така има 15 гола за Сити.

Последваха пропуски на Лерой Сане и Жезус след съвършени намеси на Адриан, а в 80-ата минута Уест Хям можеше да поведе, само че Едерсон избави удар на Михаил Антонио. Малко по-късно Давид Силва (83) наказа гостите, засичайки центриране на Де Бройне за 2:1. „ Чуковете ” имаха превъзходен късмет да изравнят в първите секунди от добавеното време, само че влезлият като запаса Диафра Сако пропусна да се разпише.

Така „ жителите ” записа 13-а поредна победа и общо 14-а от началото на сезона, като с 43 точки са безапелационни водачи преди дербито с Манчестър Юнайтед в идващия кръг на „ Олд Трафорд ”. Уест Хям е предпоследен с 10 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР