Лидерът Барселона се измъкна по чудо при гостуването си на

...
Лидерът Барселона се измъкна по чудо при гостуването си на
Коментари Харесай

Барселона се спаси в последните минути срещу Севиля

Лидерът Барселона се измъкна по знамение при гостуването си на Севиля в мач от 30-и кръг на испанската Примера. Срещата приключи при резултат 2:2, а до 88-ата минута домакините имаха задатък от два гола. За Севиля точни бяха Франко Васкес и Муриел. Луис Суарес и Лео Меси обаче в границите на една минута вкараха две попадения и донесоха точката на своя отбор.

Ернесто Валверде остави на аварийна пейка суперзвездата си Меси, който към момента не е изцяло възобновен от травма. След като резултатът стана 2:0 за Севиля обаче треньорът бе заставен да пусне аржентинеца в игра, написа "Блиц ".

Барселона стартира по-добре срещата, а с пропуски се отличиха Усман Дембеле и Луис Суарес. Севиля отвърна с няколко рискови контраатаки.

В 36-ата Алба загуби топката, Навас напредна отляво и центрира към далечната греда. Там Хоакин Корея овладя и откри непокрития Васкес, който насочи по земя топката и наказа Марк-Андре тер Стеген - 1:0.

В 50-ата минута Тер Стеген извади топката за повторно от вратата си. След благополучен рикошет Серхио Ескудеро се добра до топката и шутира мощно в гърдите на немския пазач. Кълбото попадна в краката на Муриел, който стреля, кълбото се отклони от крайници на Юмтити, от гредата и влезе в мрежата - 2:0.

По всичко изглеждаше, че Барселона ще допусне първа загуба в шампионата, само че Меси и Суарес не бяха споделили последната си дума. В 88-ата минута Суарес върна един гол, а още в идната офанзива Меси сподели класата си и изравни резултата.

Барселона е безапелационен водач със 76 точки, до момента в който вторият Атлетико има 64 и мач по-малко. Севиля е на шестата позиция с 46 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР