LiDAR слоят на новата платформа Drive Map на Nvidia(снимка: Nvidia) Графичната

...
Коментари Харесай

Nvidia картографира 500 000 км пътища за автономните коли


LiDAR пластът на новата платформа Drive Map на Nvidia
(снимка: Nvidia)

Графичната компания Nvidia ще даде своя опит в изчисленията на екосистемата на самостоятелните транспортни по още един метод: нова платформа ще усъвършенства сигурността на тези коли, когато излязат на улицата.

Наречена Drive Map, технологията ще предложи картографиране на 500 000 км пътища по целия свят с акуратност до сантиметър. Това би трябвало да разреши на самоуправляващите се транспортни средства да се ориентират по-лесно.

Обявена на конференцията за разработчици на GTC тази седмица, е платформа за картографиране, предопределена да форсира реализацията на самостоятелните транспортни средства от равнище 3 и равнище 4. С по-детайлна „ осведоменост” за заобикалящата ги среда самостоятелните системи, които ръководят тези транспортни средства, би трябвало да вършат по-интелигентен избор, подобрявайки сигурността както за участниците в придвижването, по този начин и за пешеходците.

Платформата е основана на технология от започващата компания DeepMap, която беше добита от Nvidia предходната година. Благодарение на нея, през последните шест години се разработваха извънредно подробни карти за самостоятелни транспортни средства.
още по темата
Геодезичната технология ще бъде внедрена в специфични транспортни средства, предопределени за изследване, и ще работи с обособен краудсорсинг модел за картографиране за пътническите транспортни средства. Комбинираните данни за пътищата ще се подават към платформата в облака, с цел да се построи допустимо най-точна и подробна цифрова карта на пътищата в Северна Америка, Европа и Азия.

Идеята е картата, която се образува, да съдържа разнообразни пластове – за другите системи от камери, радари и LiDAR. Изкуственият разсъдък, ръководещ транспортното средство, може да разчита на пласта на камерата за следене на пътната маркировка, светофарите и знаците, на радарния пласт при неприятно осветяване и на LiDAR пласта за доста детайлна картина с 5-сантиметрова резолюция.

Според Nvidia, Drive Map ще покрие 500 000 км пътища по целия свят до 2024 година След това платформата ще се актуализира непрестанно за потребление от промишлеността за самостоятелни транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР