Личното ми убеждение е, че рейтинговата система е едно от

...
Личното ми убеждение е, че рейтинговата система е едно от
Коментари Харесай

Сашо Панов: Рейтинговата система е от най-добрите неща, които се случват в последните години

" Личното ми разбиране е, че рейтинговата система е едно от най-хубавите неща, които се случват в последните години. Тя спомага извънредно доста на учители и кандидат-студенти. Рейтинговата система е от изключителна значимост и за факултетите. Емоционално факултетите чакат резултатите от рейтинга, които да могат да подобрят учението ", сподели на брифинг служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

54% от приключилите висше обучение се осъществиха в сфери, които даже не изискват такова. Затова е значимо да се създават механизми, които да кореспондират с пазара на труда. Към момента има постъпили данни за осъществени триумфи към Министерството на образованието.

" Има по-добра реализация на приключилите ", счита министърът. Според него тази система е с значимо значение, тъй като посредством нея могат да се осъществят задачите.

" Рейтинговата система съпоставя 52 висши учебни заведения в границите на 52 професионални посоки на основата на десетки индикатори, измерващи разнообразни моменти на образователния развой, научната активност, образователната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа, районната значителност на висшите учебни заведения, реализацията на приключилите на пазара на труда ", разясни служебният министър.

" Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България е една от най-хубавите в света и тя е основана с концепцията да ориентира кандидат-студентите в кое висше учебно заведение и в кое професионално направление да изберат да учат, както и какви са техните вероятности за образование и за реализация ", попълни Панов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР