„Личното ми мнение е, че не е нормално с едно

...
„Личното ми мнение е, че не е нормално с едно
Коментари Харесай

Проф. Петко Салчев: Не е нормално с едно разрешение да правиш много болници

„ Личното ми мнение е, че не е обикновено с едно позволение да правиш доста лечебни заведения, само че въпреки всичко това е направено законно. Становището на Касата не би трябвало да идва при започване на процедурата. То би трябвало да бъде обещано преди министърът да издаде решение. Това е недобра процедура, употребена и от други лечебни заведения ", съобщи пред Нова тв шефът на НЗОК проф. Петко Салчев по отношение на плана за мегаболница в Казичене.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов упрекна сегашния, че лобира за построяването на лечебното заведение. Замесено беше и името на шефа на НЗОК.

„ В момента господин Ангелов се е фокусирал върху няколко лица и навързва погрешни или правилни обстоятелства в някаква негова структура, с цел да удари служебното държавно управление и президента”, счита Салчев.

По думите му построяването на всяко ново лечебно заведение води до сходни кавги. „ Преди време беше „ Токуда”, по-късно - „ Софиямед”, посочи проф. Салчев.

„ Процедурата за болничното заведение е направена през 2019 година за втория адрес на същата болница от министър Ананиев. Подадено е заявление за адрес в Плевен, има мнение на НЗОК и в границите на няколко дни Кирил Ананиев издава позволение за втори адрес в Бургас ", разясни шефът на НЗОК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР