Личното ми желание е до юни да започнат преговорите за

...
Личното ми желание е до юни да започнат преговорите за
Коментари Харесай

Федерика Могерини: Искам реговорите със Западните Балкани да започнат до юни

Личното ми предпочитание е до юни да стартират договарянията за присъединение на Западните Балкани към Европейския съюз. Това съобщи висшият представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност на Европейски Съюз Федерика Могерини на взаимна конференция с българския министър на външните работи Екатерина Захариева след края на неофициалния съвет на министрите на външните работи „ Гимних “ в София.

През април ще излезе отчетът за всяка една от страните претенденти за Европейски Съюз от Западните Балкани и се надявам, че е огромна вероятността по-скоро да стартират договарянията със Скопие и Тирана, акцентира Захариева в отговор на журналистически въпрос. Голям е шансът това да се случи, само че страните би трябвало да работят интензивно, добави тя.

По Западните Балкани, несъмнено, че има обединен метод от страна на министрите за положителното приемане, за положителната оценка на тактиката за Западните Балкани и всички детайли, които се съдържат в нея, акцентира още Могерини. По време на българското председателство имаме опция да работим и да напреднем по целия район .

Тя означи, че тактиката за Западните Балкани се отнася до целия район, не основава разнообразни категории и разнообразни упования към районните сътрудници.

Наистина това, че е неофициален съветът не значи, че разискванията не са значими, в противен случай, съумяваме да реализираме доста в неофициален проект, уточни Захариева. Вчера обсъждахме показаната от Комисията тактика за Западните Балкани. В нея значимото е, че тя е дълготрайна, всеобхватна и почтена, тъй като не основава неоправдани упования. В същото време е и доста съответна с шест сфери на дейности – съществени начинания, които ще придвижат тези страни към пълноправно присъединяване в Европейски Съюз. Страните от Западните Балкани не са заден двор на Европа и не е в наш интерес да имаме страни, изолирани от европейската интеграция, сподели тя.

По време на срещата обменихме хрумвания за превъзмогване на провокациите, пред които сме изправени . Вниманието беше ориентирано към съдействие в сигурността и защитата, сподели още Могерини, само че акцентира, че най-важно е било разискването за Западните Балкани.

Могерини разяснява и тематиката Сирия, като означи, че обстановката остава трагична.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР