Личности, институции и компании бяха отличени от БАИТ за принос

...
Личности, институции и компании бяха отличени от БАИТ за принос
Коментари Харесай

Конкурсът „Наградите на БАИТ” излъчи победителите за 2020


Личности, институции и компании бяха отличени от БАИТ за принос към ИКТ развиването
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път церемонията по оповестяване на спечелилите в състезанието „ Наградите на БАИТ ” се организира във виртуално студио и бе предавана онлайн. Тазгодишното издание на състезанието е 10-то подред и отличи компании, персони и институции за принос в развиването на ИКТ в България.

Специално учредената за 10-ата годишнина на Наградите „ Почетна грамота ” бе връчена на акад. Кирил Боянов за научен принос в развиването на осведомителните технологии, в символ на благодарност към първопроходниците и като мотив за размисъл и самочувствие у тези, които вървят по техните стъпки.

Награда за специфичен принос, която бе под знака на 25-годишнината от основаването на БАИТ и приноса на асоциацията за развиването на ИТ промишлеността в България, получи д.т.н. инж. Николай Илиев , първи ръководител на БАИТ и почетен откривател.

Ето и спечелилите в обособените категории:

Младежка премия – Радостин Чолаков, МГ „ Акад. Кирил Попов ”, гр. Пловдив с новаторския план „ АзБуки.ML ”, целящ да направи потреблението на машинно образование за обработка на натурален език елементарно налично и необятно употребявано в българската ИТ промишленост.

Образователна премия – Георги Германов, възпитаник от СПГЕ „ Джон Атанасов ”, който преподава роботика, електроника и 3D принтиране. През 2020 година осъществя планове, като ползва сполучливо на практика занятия в образователните часовете за възпитаници от 1 до 7 клас.

Награда за журналистически принос – Майя Бойчева-Манолчева, основател и водещ на софтуерния подкаст ICTalks – сцена за коментар на злободневни тематики от света на технологиите с присъединяване публицисти, специалисти, учени, представители на браншови организации, мениджъри на ИТ компании, визионери.

Публична администрация – планът на ДАЕУ „ Разработване на обществени регистри за бюджетен и планов надзор на електронното ръководство и на портал за достъп до запаси за разработка на софтуерни системи за електронно ръководство ”.

STARTUP – компанията „ Ондо Солюшънс ”, предоставяща ИТ услуги и решения в земеделието, за създадената от нея високотехнологична система за автоматизирано ръководство на напоителния развой, точно торовнасяне, климат надзор и мониторинг за всички култури.

Успешен български ИКТ продукт/услуга – Сторпул Сторидж АД за създаден програмен продукт за дистрибутирано предпазване на данни в облак. През 2020 година компанията е включена в влиятелната ранглиста „ Deloitte Fast 50 Central Europe ”.

Успешен ИКТ план в интерес на българската стопанска система – Работоспособни.бг ЕООД за едноименната обществена кариерна платформа, предоставяща опция за  привличането на значими за пазара на труда обществени групи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР