Лично съм доста привързан към град Габрово - родителите ми

...
Лично съм доста привързан към град Габрово - родителите ми
Коментари Харесай

Габрово - една дестинация в сърцето на Балкана

Лично съм много завързан към град Габрово - родителите ми са учили там (както доста други старозагорци от тяхното поколение), а и напълно скоро имах опция да посетя града още веднъж на едно събитие преди епидемията от Covid-19 да ни удари с цялостна мощ. Храня единствено положителни усеща към това местенце в сърцето на Балкана, което е известно със своите предприемчиви хора, техния комизъм и забавни нрави що се отнася до икономисване. Обзалагам се, че всеки от вас има и по една от тези дребни книжки с черна котка на корицата и надпис " Габровски смешки ". Вече писах, че 2021-ва ще бъде отдадена на пътешестване в България, а Габрово е страхотна дестинация, която ще посетя. Нека забележим дружно какво си коства да се види там. 
Започваме с неповторимия етнографски комплекс " Етър ", който се намира край града. Това място е като визитна картичка за България и този район по-специално. Изключително забавното място има страхотни водни уреди, прелестни възрожденски къщи, както и доста разнородни занаятчийници. Ако желаете да продължим възрожденската нотка може да скочим и до Боженци, което е наоколо. 
 Интересна концепция за пътешестване? Опитайте Стара Загора! Интересна концепция за пътешестване? Опитайте Стара Загора!
Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора, прочут още като Градът на поетите, липите и вършиме улици. Стара Загора се намир...
Друго нещо, което мисля, че е наложително да забележим е Домът на хумора и сатирата. Уникалната експозиция на този уникален музей в България ще провокира доста усмивки у всеки клиент. От известно време управлението на музея е в ръцете на млади и амбициозни хора, които са решили да го върнат към най-хубавите му дни. 
Задължително при разходка ще забележим и паметникът на създателя на Габрово - Райчо Ковача, който не е комплициран в реката, с цел да пести място (според локалната шега). Други наложителни места за посещаване в града са интерактивният музей на промишлеността, Дечковата къща - музей, националния музей на образованието и историческия музей в града. Ще се опитам да вместя и художествената изложба в града, с цел да отдам своята респект към изкуството, а освен към историята. Не пропускайте Габрово - този прелестен град има какво да предложи! 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР