Лично на мен не ми е връчван одитният доклад от

...
Лично на мен не ми е връчван одитният доклад от
Коментари Харесай

Д-р Валентин Димитров: Пирогов под мое ръководство излезе на печалба

Лично на мен не ми е връчван одитният отчет от болница " Пирогов ". Копие на одитния отчет е получено с писмо на 29 ноември в Комисията по опазване на здравето към Народно събрание. Монетизирания отчет не ми е връчен публично от Министерство на здравеопазването, отчета не е коментиран от звеното за вътрешен одит на Министерство на здравеопазването с мен в ролята ми на изпълнителен шеф.


Това съобщи изпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД доктор Валентин Димитров по време на чуването си в здравната комисия към Народно събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Това е одитен отчет, в който се търсят престъпления и неспазване на процедурите за глоба. По закон този отчет би трябвало да бъде показан и обсъден; от моя страна и от страна на екипа на " Пирогов " да бъде показано несъгласие, което да бъде изпратено на Министерство на здравеопазването, и откакто това нещо е осъществено, това наше несъгласие става част от одитния отчет, а по-късно този отчет би трябвало да попадне в Агенцията за държавен финансов надзор, Сметната палата, а не в Народно събрание ", добави Димитров.

Той разяснява, че цифрите, които са обявени в одитния отчет, сами по себе си са правилни. " Цифрите са извадени от финансовите доклади, които са обществено притежание. За всички тези числа се вкарва клеветата, че 31 млн. лева са загуби на " Пирогов " с помощта на моето ръководство и ръководството на този екип. Това са загуби насъбрани в интервал от 23 години. За интервал от 12 години са 14 млн. лева, а по-късно мога да ви ги кажа по години. Приписват ми се 6,5 млн. лева загуба за моето ръководство. Постъпвам на работа като изпълнителен шеф на болничното заведение на 27 юни 2022 година Тези 6,5 млн. лева са цялата загуба за 2022 година Тенденцията, която е по счетоводните салда, е, че за тримесечие на 2023 година, когато се чака да има резултат от подхванатите от мен дейности, има - 308 хиляди лева облага за първото тримесечие, за шестмесечието - 989 хиляди лева, а за деветмесечието - 1 млн. лева счетоводна облага ", добави доктор Димитров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР