Лично моят мотив е да покажа новия модел политик като

...
Лично моят мотив е да покажа новия модел политик като
Коментари Харесай

Горан Благоев: Искаме да наложим модела Рюте- с колело и студентски апартамент

" Лично моят претекст е да покажа новия модел политик като холандския министър председател Рюте, който си отива на работа с колелото, живее в жилището, който е купил още като студент, носи отговорността за управлението на страната, само че живее съответно и непретенциозно, както е живял преди да стане политик. Това би трябвало да бъде актуалният български политик ", сподели в изявление за Mediapool Горан Благоев, който приключил е Историческия факултет на Софийския университет, дълги години е създател и водещ на предаването " Вяра и общество " по Българска национална телевизия, а в този момент е кандидат-депутат от " Републиканци за България ". Казва, че не го тормозило това, че водачът на партията Цветан Цветанов е бил 10 години във властта, а в този момент партията приказва за връщане на държавността. " Аз следя Цветан Цветанов последните 2 години по какъв начин приказва и се държи по друг метод. Нека не отхвърляме правото на един политик, на една персона, да се развива ", прибавя Благоев.

Господин Благоев, вие скъсахте с публицистиката след опит да бъдете свален от ефир. Как се чувствате в този момент в политиката?

Скъсал ли съм? Не съм. Както няма някогашни политици, няма и някогашни публицисти. Мисля, че европейската история, а също и българската изобилства с образци, в които човек може да е добър публицист, добър журналист и да е нелош политик. Имам поради небезизвестния Уинстън Чърчил, които съумява да завоюва войната за британците. А знаем, че е бил доста добър журналист. Даже известно време се е препитавал с качествена журналистика.

Макар че бях свален от ефир в Българска национална телевизия по презумпцията, че мога да върша някаква политическа агитация през предаването " Вяра и общество ", аз и до момента не преустановявам да се числя и към тази колегия, при все това съм направил своя необорим и стимулиран избор да се занимавам и с политика.

Опитвам се, когато имам време, да пиша. Знаете, че от 1 декември върша предаване в телевизия " Евроком ", което се споделя " Памет без отминалост ". То може да е с историческа устременост, само че имам свободата да изричам и своята публицистична позиция. И постоянно, когато имам мотив – го върша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР