Лично мое мнение е, че шансът ваксината на АстраЗенека да

...
Лично мое мнение е, че шансът ваксината на АстраЗенека да
Коментари Харесай

Ангел Кунчев коментира фаталния случай след ваксина с Астра...

" Лично мое мнение е, че шансът имунизацията на " АстраЗенека " да е предизвикала гибел, е доста дребен, само че това би трябвало да се потвърди. За всички сходни случаи се събира цялата информация, ангажират се топекспертите в България и те би трябвало да дадат умозаключение има ли причинно-следствена връзка или не. Това разгласи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Бързането в тази ситуация не е добър метод. Ваксината би трябвало да дава отговор и на резултатност, и на сигурност, която даже е по-важна. Разчитаме доста и на Европейската организация по медикаментите ", сподели още той.

" Разбирам изцяло страховете на хората, които са си сложили първата доза от имунизацията, само че дано имат самообладание. За наслада се случи на ваксина, на която интервалът сред двете дози е доста дълъг. Слава Богу, има време да стигнем до вярното решение.

Ваксините на " Пфайзер " идват всеки понеделник в избрани количества към 20 и няколко хиляди дози. От края на март и през април и там има несъмнено нарастване. " Модерна " също един или от време на време два пъти седмично пращат, имаме график за всеки месец. За страдание компаниите понижиха количествата.

Очакванията са, че към 15 април би трябвало да получим и първите дози от имунизациите на " Джонсън и Джонсън ", а това, че тя е еднодозова облекчава процеса на имунизация ", добави Кунчев

Засега предлагането ми е за по-строги ограничения в продължение на 2 седмици, уповавам се, че през този интервал ще достигнем пика. Говорим за всички учебни заведения, ясли, детски градини, за всевъзможен вид заведения, за търговски обекти, освен това освен тези в мола, фитнеси, спортни зали. Искам да кажа на хората - стиснете зъби още малко, приказваме за доста тежка, само че последна за този сезон вълна, добави Кунчев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР