Лично мнение ли е на Асен Василев, че целта вече

...
Лично мнение ли е на Асен Василев, че целта вече
Коментари Харесай

Извинение и преговори или провален първи мандат? Още един ден без яснота

Лично мнение ли е на Асен Василев, че задачата към този момент е втория мандат или това е партийна позиция? Не стана ясно и през днешния ден от единствената имитация на забързания за работа Кирил Петков, който сподели: " Дискусиите не престават, благодаря ви "
Неяснотите не престават и през днешния ден - годни са и двете вероятности - договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с първия мандат да продължат през днешния ден или пък въобще да не се проведат. Дори осведомени с по-значими елементи анализатори отхвърлят да се ангажират с прогнози за това, накъде вървят връзките сред досегашните сътрудници във властта. Изявленията и мненията на политици от днешния ден също не дават кой знае какъв брой нова информация за идното да се случи.

Днес, на влизане в постройката на Народното събрание, представителите на ПП-ДБ бяха очевидно забързани и пределно сбити. Избягваха да разясняват и, казани през вчерашния ден в предаването " Лице в лице " - първият мандат към този момент е отписан и задачата е вторият. На влизане в Народното събрание Кирил Петков отговори на публицисти с късото: " Дискусиите не престават, благодаря ви ", от което отново не стана ясно дали тези думи са били персонално мнение на Василев или са партийна позиция на Политическа партия. Нещо повече - от казаното от Петков не излиза наяве, дали полемиките продължват вътре в обединението ПП-ДБ или се има поради диалози с ГЕРБ-СДС.

Позицията на ДСБ не е изменена и през днешния ден Атанас Атанасов отново повтори, че е за продължение на договарянията за кабинет с първия мандат и предлага на обединението ПП-ДБ да постъпят по този начин. И той беше сбит, като съобщи: " Предложил съм, обсъждаме ". Вчерашното му изказване беше в областта на умолителното: " Бихме могли да се върнем към договаряния, ще го предложа на сътрудниците, само че решението ще го вземем дружно ".

Но още преди този момент, рано сутринта в сряда, Бойко Борисов изрично дефинира изискването, при което ГЕРБ-СДС ще се върнат в преговорния развой: " Първото, което може да ни върне на масата за договаряния, е едно огромно " извинявай ". До края на вчерашния ден такова опрощение не последва, а през днешния ден водачът на ГЕРБ установи, че от ПП-ДБ се целят във втория мандат. По думите на Борисов от тази заран, лидер на вътрешната съпротива в ПП-ДБ против мандата на ГЕРБ-СДС е точно Асен Василев. 

По време на присъединяване си в утринния блок на Нова тв от преговорния екип на партията на Борисов напомни запис от предишното лято. В фрагмента, който тя пусна в ефир, се чу по какъв начин още тогава Асен Василев приказва за " тази Мария Габриел " и съгласно Сачева, това е ясна поръчка още от май предходната година, че Политическа партия са възнамерявали бойкот на ротацията още преди да се е стигнало до нея.

" Вместо да се извинят, отидоха още по-далече. , не престават да си мислят, че ще стане вторият мандат ", разяснява Борисов по-късно тази заран в коридорите. Но не скри, че партията е към момента в очакване, до момента в който има процедурен прозорец по Конституция.

" За да има договаряния, са нужни най-малко двама, с един не става ", разяснява депутатът от ГЕРБ Тома Биков, представен от Българска национална телевизия. Според него Асен Василев даже не би трябвало да участва на диалозите, откакто по-рано Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ разгласи, че в случай че има кабинет с техния мандат, той няма да е финансов министър.

също е в изчаквателна позиция - чака договарящите групи на двете огромни партии да се схванат, разяснява Хамид Хамид, откакто водачът Делян Пеевски предизвести през вчерашния ден, че повече няма да допусне да се упражняват на гърба на партията му. 

И при опозицията настройките са все същите - и трите парламентарни групи избират предварителни избори. За тях този парламент " е привършен ". Психолози също се включиха в анализите и съгласно тях, въпросът към този момент е коя от двете управлявали до момента политически обединения - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, първа ще си признае, че също избира предварителния избор като излаз от политическата рецесия във властта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР