Лично министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е подписал указания

...
Лично министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е подписал указания
Коментари Харесай

Драстично затягат пътния контрол върху служебните автомобили в Турция

Лично министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е подписал инструкции за фрапантно стягане на пътния надзор върху служебните коли. Заповедтта е изпратена до всички 81 валийства в Турция, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА).

Поводът е увеличаващият се всеки ден брой на транспортните средства в обществения бранш, а задачата – предварителна защита и понижаване на замесването им в разнообразни ПТП. В тази връзка се усилват пълномощията на пътната полиция и на екипите за надзор на трафика по пътищата на жандармерията.

Въвежда се и така наречен „ Формуляр за надзор на служебните транспортни средства”. В него ще попадат въпроси като: има ли заповед за пътуването; коя е крайната дестинация; съблюдава ли се маршрутът до нея; намират ли се в автомобила служебни лица; има ли съответните надписи по стъклата или на откритите за задачата места в автомобила.

При констатиране на нарушавания в период до 3 дни ще се изпращат уведомления до съответната администрация за тяхното премахване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР