Лично министър Александър Йоловски започва процедурата по удостоверяване на съответствието

...
Лично министър Александър Йоловски започва процедурата по удостоверяване на съответствието
Коментари Харесай

МЕУ кани ДАНС, БАН и политици за машините, но ако ЦИК разреши

Лично министър Александър Йоловски стартира процедурата по засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване. Това оповестяват от пресцентъра на МЕУ.

Централната изборна комисия сложи точно това като изискване да се съобрази с протокола на Министерството на електронното ръководство за това, че с машините всичко е наред и те могат да бъдат употребявани.

" Във връзка с окончателното от 30 октомври 2023 година, съгласно което " засвидетелствуване на сходството на машините по смисъла на член 213а, ал.2 от Изборния кодекс е експлицитна подготвеност на министъра на електронното ръководство ", министър Александър Йоловски стартира процедура, която да подсигурява на българските жители опцията да гласоподават и машинно на втория тур на локални избори 2023.

Екипите по узаконяване на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) ще работят изключително и ще повторят към този момент осъществени процедури по засвидетелствуване, които бяха подписани в период преди първия тур от делегирания от министъра, отговорник за процеса зам.-министър Михаил Стойнов. В края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.
 Министерството на е-управлението упрекна ЦИК в спекулативни изказвания
Министерството на е-управлението упрекна ЦИК в спекулативни изказвания

Досега ЦИК нито един път не е възразявала да работи със зам.-министри

Всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана. МЕУ ще изиска през днешния ден от Централната изборна комисия (ЦИК) позволение за цялостна гласност и бистрота на всички стъпки от процеса по засвидетелствуване, които се извършват от Министерството.

Министърът на електронното ръководство кани представители на Държавна организация " Национална сигурност ", на партиите, обединенията и инициативните комитети, регистрирани за присъединяване в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдаващи на съответния тип избор, както и на Българската академия на науките да следят всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, избран от ЦИК.
 ЦИК
ЦИК " набива в главите на всички специалисти ", че са прави и имат право

Продължава тактическата офанзива против зам.-министър Стойнов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР