Лично аз съм много горд с Договора от Преспа, договор,

...
Лично аз съм много горд с Договора от Преспа, договор,
Коментари Харесай

Ципрас: Горд съм с договора от Преспа

Лично аз съм доста горделив с Договора от Преспа, контракт, който ще остане в историята, съобщи водачът на гръцката опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас, отговаряйки на конференция в границите на интернационалния панаир в Солун, представен от кореспондента на Македонската осведомителна организация (МИА) и македонското електронно издание “МКД “

Бившият гръцки министър председател разяснява политическата цена, казвайки, че макар че е голяма, той не се колебае и се гордее, че е направил това, защото това е крачка напред за Гърция и за подсилване на доверието в страната, оповестява кореспондентът на МИА от Солун.

" Споразумението от Преспа е съглашение, което ще остане в историята. Аз персонално съм доста горделив с него, два пъти горделив, тъй като не отстъпих макар очевидната политическа цена, която бих платил, откакто видях безусловно лицемерната позиция на тогавашния опозиционен водач. Два пъти съм горделив. Веднъж съм горделив, че разсякох Гордиевия възел във външната ни политика, поставяйки основите и предпоставките за мир и добросъседство, като сътворих съдружник, който за жалост имахме като зложелател против нас в предходни години. Ние запазихме гръцкия темперамент, културното завещание на Македония “, сподели Ципрас.

По отношение на реакциите на жителите, изключително от северната част на страната, някогашният гръцки министър председател ги прикани да седнат и да помислят трезво дали Гърция с Договора от Преспа завоюва или загуби позиции, изключително дали страната завоюва или загуби, когато завоюва съдружник в районът не е оставил отворена вратата за, както сподели Ципрас, „ трети страни да играят решаваща роля в Балканския район, и по-специално на границата “. Успоредно с това той още веднъж подлага на критика „ Нова народна власт “ за лицемерната им позиция по договорката, съобщи " Фокус ".

„ Нека седят трезво и като цяло създадат лични заключения за онази лицемерна позиция, лицемерието на тогавашната съпротива, която говореше за изменничество, и в този момент споделя за тази другояче „ подла договорка “, че освен ще се придържа към нея, само че и ще следи за нейното осъществяване, както Дора Бакояни сподели. Нека всички стигнат до умозаключение за това кое е популизъм и кое не е популизъм “, сподели Ципрас на днешната конференция в Солун, отговаряйки на въпрос на публицист.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР