Лично аз не виждам как можем едновременно да намалим данъците,

...
Лично аз не виждам как можем едновременно да намалим данъците,
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма начин да намалим данъците и да балансираме бюджета


„ Лично аз не виждам по какъв начин можем по едно и също време да понижим налозите, да увеличим разноските и да балансираме бюджета. Не съм написал 200 страници труд, само че не мисля, че такава задача е по силите ми ”. Това съобщи Асен Василев за „ Събуди се ” по NOVA.

Той уточни, че от партията „ ИТН ” са го потърсили преди към 10 дни. „ Започнахме да приказваме каква е икономическата политика, която е добре да се организира. Можех да избера служба сред министър на околната среда или вицепремиер по еврофондовете ”, сподели той.

„ За да може да се организира икономическата политика през идващите 12 до 24 месеца, аз имам избрани визии и те са, че би трябвало да се води уравновесена политика и главен фокус в нея да бъде прекъсването на всички течове в страната. След което може да се премине към балансиране на бюджета ”, добави Василев.

„ Основите ни разлики са, че съгласно мен би трябвало да се води уравновесена политика - тази година да останем с настоящия недостиг, който е очакван, а при една възможна актуализация спомагателните милиард и половина да бъдат заложени, тъй че да посрещнем Коронавирус рецесията, да се направи актуализация на пенсиите, да се заложат пари за бизнеса в инцидентна затваряне и да се заложат пари за здравеопазнавето ”, уточни още той.

Василев беше безапелационен, че с „ ИТН ” имат кардинални разлики за това каква би трябвало да е икономическата политика на страната.

„ Ако има схващане, че икономическата политика, която ние предлагаме и методът, по който ние предлагаме да се организира и има единодушие, че това е вярно, бихме разискали градивен вид, с който и да е да се случват тези неща в България, тъй като те са значими ”, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР