Лично аз, ако бях, щях да ги предложа почти всички

...
Лично аз, ако бях, щях да ги предложа почти всички
Коментари Харесай

Главчев: Проектокабинетът е повече партиен, ще си отдъхна, ако го изберат

Лично аз, в случай че бях, щях да ги предложа съвсем всички (бел. от ред. - служебни министри), само че тогава щеше да се изгуби партийността. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев пред публицисти по отношение на оферти от ГЕРБ-СДС проектокабинет, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Аз персонално ще си отдъхна, в случай че изберат постоянно държавно управление. Не е неприятно политическите водачи в България да вземат образец от европейските, които в края на предходната седмица се сплотиха - ЕНП, социалистите и " Обнови Европа ", образуваха болшинство. Ако погледнат този образец, ще образуват доста постоянен кабинет ", разяснява служебният министър-председател. 

Той сподели, че нито един от служебните министри, препоръчани в проектокабинета на Росен Желязков, не е уведомил Главчев за поканата. По думите му препоръчаното държавно управление е повече " партийно ". 

Попитан за актуализацията на бюджета, Димитър Главчев сподели, че Финансовото министерство няма такива проекти. По думите му не е редно служебното държавно управление да прави такава. 

Във връзка със разчистването на терена за Националната детска болница служебният здравен министър Галя Кондева разяснява, че планът е към този момент в напреднала фаза. 

" Едната постройка е съвсем напълно разрушена, другата е в развой. Движим се напред и по проекта, който представихме от Министерския съвет. До 20 юли ще получим предлагането на Европейската капиталова банка за структурата на новата детска болница ", съобщи тя. 

Здравният министър сподели, че незабавно, откакто дойде предлагането за конструкция на лечебното заведение, ще стартират задълбочени разисквания на състава, който да работи в нея. 

Попитана дали може болничното заведение да е подготвена преди 2028 година, тя сподели, че такова нещо не може да бъде предстоящо. Галя Кондева обаче даде поръчка, че могат да бъдат съкратени някои периоди поради темпа, с който се работи по плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР