Личният треньор на Карлос Насар Пламен Братойчев даде интервю пред

...
Личният треньор на Карлос Насар Пламен Братойчев даде интервю пред
Коментари Харесай

Пламен Братойчев пред БНТ: Всичко във федерацията по вдигане на тежести е един батак

Личният треньор на Карлос Насар Пламен Братойчев даде изявление пред Българска национална телевизия, в което разяснява проблемите към подготовката на своя играч, както и абсурдът с претенции рушвет от старши треньора на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов и неговия наследник от ръководителя на федерацията Ариф Маджид.

Братойчев показа, че е " погнусен " от тази обстановка и добави, че не знае по какъв начин ще огледа в очите Иван Иванов.

" Това е една доста грозна сцена, която се разигра. Отвратени сме от това. За де случи всичко това, може би от службите са работили дълго време и знаят защо иде тирада. Аз не съм осведомен с елементи за случилото се, само че това, което прочетох е за 62 хиляди лв., дадени като " благодаря " за едни спуснати 1.2 млн. лв. за подготовка на европейското състезание. Аз съм дружно с Иван Иванов от 1988-а година, само че след случилото се не знам по какъв начин ще се погледнем в очите. Никога не съм имал съмнение, че Иван ще се окаже в сходна обстановка, само че обстоятелствата приказват ", стартира треньорът.

Наставникът на Карлос Насар даде малко повече детайлности към това за какво 19-годишният играч се готви настрана от националния тим.

" Относно Карлос и съгласно мен имаше нетипично поведение по отношение на него. Той доста бързо се възвърне от травмата и получихме картбланш да тренира. След това се получи една обстановка, че хората от националния тим го стопираха да тренира и ме укориха мен, че съм го предиздвикал да стартира. Ние обаче направихме второ ЯМР, консултирахме се с още трима доктори, след което стана ясно, че на Карлос му няма нищо и по този начин той си продължи да тренира самичък в София. От националния тим имаха терзание по отношение на едно инфектиране на ставата, само че докторите ни споделиха, че няма проблем да продължим с тренировките ", разяснява родният експерт.

Братойчев бе безапелационен още, че Насар има потребност от това да му се обезпечи вярната подготовка, с цел да се бори за златото на Олимпийските игри в Париж 2024, само че всичко това минава през изчистване на проблемите в родната федерация, където по негови думи " всичко е един батак ".

" На първо време при Карлос би трябвало да се успокоят нещата и да му се подсигури вярна подготовка. Това нещо би трябвало да се случи в този момент, тъй като той има 4-5 надпревари до Олимпиадата, където той би трябвало да се осъществя. Първо обаче ние би трябвало да си построим основата, тъй като към този момент 10-11 години чакаме във федерацията да се направи Треньорски съвет, Съдийска комисия, Апелативна комисия и така нататък Всичко се върти от 2-3 човек, които взимат решенията по своя си метод. Ние треньорите в никакъв случай не сме били питани кой би трябвало да бъде на лагер, кой би трябвало да пътува на съревнование, по какъв начин би трябвало да се тренира... Назначават се треньори на другарска основа. Всичко там е един батак. Ако ние не го съградим още веднъж, с цел да бъде, както преди, ще си остане същото ", съобщи треньорът на Карлос Насар.

Накрая двукратният ни участник на олимпийски игри даде своя отговор на въпроса дали Ариф Маджид е верният човек, който да управлява БФВТ.

" Аз се срещам с Ариф Маджид от година и половина. В началото те се схванаха Неделчо Колев да остане почетен президент, само че това не се случи. След това още веднъж имаше една среща месец и половина преди Маджид да застъпи, на която той сподели, че ще вкара нещата в ред. Впоследствие се получи едно мъртвило, само че наподобява той се е срещнал със обстановката във федерацията и е направил нужното, с цел да осветли някои неща ", приключи Пламен Братойчев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР