Личният състав на авиобазата Граф Игнатиево е изпълнявал задачите си.

...
Личният състав на авиобазата Граф Игнатиево е изпълнявал задачите си.
Коментари Харесай

Прокуратурата: Пилотите от Граф Игнатиево не са вдигали бунт


Личният състав на авиобазата " Граф Игнатиево " е изпълнявал дилемите си. Няма данни за отводи те да се извършват, както и за „ протест “ на летателния и механически състав.

Това е изводът от инспекция на прокуратурата поради сигналите за зародило напрежение измежду летателния състав на авиобазата.
Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил от Регионална работа „ Военна полиция “ - Пловдив докладна бележка на 24 октомври 2017 година по отношение на осъществена инспекция във Военното формирование. Материалите от инспекцията са докладвани на Военно-апелативния прокурор и на основния прокурор.

До този миг не са открити каквито и да е данни за закононарушение и затова няма съображение за реализиране на пълномощията на Военната прокуратура.
Припомняме, че част от водачите в " Граф Игнатиево " са показали нерешителност за осъществяване на полети, обвързвана на първо място, съгласно тяхната оценка, на незадоволителна подготовка и незадоволително летателни часове. Това стана ясно през вчерашния ден от зам.-министъра на защитата Атанас Запрянов след края на държавното съвещание. Ръководството на Министерство на защитата прави всичко допустимо да поддържа самолетите МИГ 29 в летателна валидност, която да разрешава воденето на естествена подготвителна активност, по този начин и носенето на дежурство по air policing. Получени са 10 мотора по контракта с РСК-МИГ, от които 4 нови и 6 отремонтирани, увери Атанас Запрянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР