Личният самолет на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси

...
Личният самолет на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси
Коментари Харесай

Личният самолет на Лионел Меси e летял 52 пъти през изминалото лято

Личният аероплан на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси е направил 52 полета през предишното лято, написа вестник " Екип ".

От тях 30 са били междуконтинентални и 14 трансатлантически. Футболистът е летял пет пъти сред Буенос Айрес и Маями, а също по този начин има три полета сред столицата на Уругвай Монтевидео и Маями. Освен това нападателят е летял до или от Барселона седем пъти през лятото. Меси има няколко полета сред Европа и Южна Америка, а също така е летял до Бразилия.

Според изданието, общите излъчвания на въглероден диоксид на самолета възлизат на 1502 тона - толкоз, колкото средностатистическият гражданин на Франция би отделил за 150 години.

Вестник " Екип " прецизира, че освен аржентинецът е употребявал самолета, а и фамилията му.

В началото на септември Меси беше подложен на критика за това, че е летял от Париж до Нант за мач на Пари Сен Жермен със аероплан, защото пътуването с трен или рейс лишава един час повече.

От март 2021 година във Франция е в действие закон за климата, който допуска възбрана за полети в страната, в случай че пътуването с трен лишава по-малко от 2.5 часа. Забраната обаче не важи за частни самолети.
 ПСЖ предлага нов контракт на Лиоел Меси, с цел да осуети интереса на Барселона
ПСЖ предлага нов контракт на Лиоел Меси, с цел да осуети интереса на Барселона

На фона слуховете, че е пред завръщане в Барселона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР