Личният пилот на Евгений Пригожин е един от заподозрените за

...
Личният пилот на Евгений Пригожин е един от заподозрените за
Коментари Харесай

Личният пилот на Пригожин ли сложи бомба в самолета?

Личният водач на Евгений Пригожин е един от обвинените за адската злополука със самолета, в който откри гибелта си шефът на " Вагнер ". Става дума за Артьом Степанов, който е някогашен създател на компанията - благосъстоятелност на " МНТ Аеро ".  

Разследването на авиокатастрофата към този момент разисква версията за взривно устройство в отсека за колесника на самолета. По предварителни данни точно наоколо до шасито на самолета е имало гърмеж по време на полета.



Версия за сложено взривно устройство в самолета изрази сутринта военния министър Тодор Тагарев.  

Заради детонацията се откъснало едното крило на Embraer 600, което се блъснало в стабилизатора, поради което бизнесджетът почнал внезапно да губи височина. Пилотът се е опитал да овладее самолета, демонстрират данните на Flightradar, само че по-късно машината е влезнала в свредел и е паднала. Опашката на самолета е открита на 5 км от салона на самолета. Заради разхерметизацията при гърмежа водачите не са могли да оповестят за изключителната обстановка.

Без крило и стабилизатор преодоляването на самолета е било невероятно.

Версията за виновността на Артьом Степанов акцентират по каналите, свързани с " Вагнер ". Според информацията, той е имал цялостен достъп до самолета и се търси от правоохранителните органи. Степанов е отпътувал за Камчатка преди самолетът да се разбие.

Там следите му се губят. Единственото, което брат му декларирал, е, че трети ден няма връзка с него. По-рано бе обявено, че телата на Пригожин и неговият заместител Уткин са разпознати. Това обаче на този стадий няма по какъв начин да се удостовери, тъй като телата са неразпонаваеми, единствено по странични белези може да се заключи, че двамата са измежду починалите, а цялостното различаване ще стане след ДНК разбор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР