Личният лекар на починалата в благоевградската болница бременна жена с

...
Личният лекар на починалата в благоевградската болница бременна жена с
Коментари Харесай

Лекарят на починалата бременна с COVID-19 настоял за болница...

Личният доктор на умрялата в благоевградската болница бременна жена с Covid-19 е бил безапелационен, че тя би трябвало да бъде прегледана от гинеколог и неотложно приета в болница в лечебно заведение 10 дни преди съдбовния край.

Д-р Димитър Джупанов от Разлог, който е персонален доктор на цялото семейство, е прегледал бременната жена в късния следобяд на 5 март, петък. Въпреки че не е имала блестящо изразени признаци на Covid зараза, той е бил безапелационен, че 43-годишната жена би трябвало да постъпи в болница.

" Моят съвет беше още в петък, когато за пръв път пристигнаха, по най-бързия метод да се извърнат към акушер-гинеколог. Основното беше да влязат по най-бързия метод в болница, тъй като там имаше опасности - възраст, наднормено тегло, кръвно и по този начин нататък ", описа доктор Джупанов пред БНР.

През почивните дни лекарят е поддържал непрекъсната връзка по телефона с пациентката и е траял да упорства пред брачна половинка и да вземат незабавни ограничения:

" В неделя брачният партньор ѝ пристигна, с цел да вземе документите за обзор и отново му повторих, аз съм го описал и писмено, наложително незабавно да тръгнат към болничното заведение ".

Едва на четвъртия ден бременната жена постъпва в Акушеро-гинекологичното поделение на регионалната болница в Благоевград и час по-късно е преместена в реанимация. В събота сутринта тя губи борбата с Covid-19.

43-годишната жена е постъпила в лечебното заведение в тежко
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР