Личният и политическият живот на днешния ни герой може да

...
Личният и политическият живот на днешния ни герой може да
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Силвио Берлускони и жените – един “велик човек и изключителен баща”, който се забърка в един от най-големите секс скандали на столетието

Личният и политическият живот на днешния ни воин може да се съпостави с дерби мач в Скудетото, който те държи на нокти от първата до последната минута. И най-после има разплакани, гневни и тържествуващи – и измежду играчите, и измежду публиката.

Съпруги, любовници, деца, внуци… След гибелта си медийният магнат и четирикратен първенец в дисциплината “министър-председател на Италия ”, Силвио Берлускони не оставя просто едно огромно семейство. Близките хора, от които е заобиколен приживе, са толкоз доста, че биха могли да запълнят цялостен един стадион. Е, несъмнено, това е художествено пресилване, само че е реалност, че от времето на първия си брак през далечната 1965 година до гибелта си Берлускони не е преставал да уголемява фамилния си кръг – по един или различен метод.  Както и да сътворява скандал след скaндал.

Карла Елвира Дал’Олио е 24-годишна, когато й влюбва от пръв взор в чужд юноша на трамвайна спирка покрай централната миланска гара. Тогава, несъмнено, няма по какъв начин да подозира, че ще стане първата жена в дългия лист от такива на един от най-известните и авторитетни политици в новата история на Италия.

Родената в непретенциозно семейство в дребен град в провинция Мантова, държанието на Карла още от началото на брака е извънредно сдържано и ще остане такова до края му. Дори по времето на възхода на брачна половинка си на политическата сцена тя гледа да не се набива на очи и избира да стои в неговата великанска сянка. Затова и малко нейни фотоси от това време могат да се изровят от архивите.

От този брак се раждат две деца – Марина и Пиерсилвио. Днес и двамата са на управителни постове в бащината империя – тя е президент на холдинга “Фининвест ”, а той е изпълнителен шеф на “Медиасет ”. Обаче и те като майка си странят от светлината на прожекторите и гледат да водят естествен живот, лишен от кавги.

Още до момента в който е женен за Карла, Силвио дава поръчка, че няма да бъде мъж единствено на една жена до края на живота си. В началото на 80-те стартират да се носят клюки, че Берлускони върти обич с актрисата Вероника Ларио. По това време Карла изцяло е изчезнала от общественото пространство. Името й се загатва единствено през 1985 година, когато излиза наяве, че с Берлускони са подписали бракоразводните документи в Миланския съд.

Днес някогашната госпожа Берлускони живее в Лондон. Когато научава за гибелта на “Il Cavaliere ” [1], в типичния си предпазлив жанр тя се сбогува с него единствено с няколко къси, само че прочувствени фрази: “Скъпи Силвио, ти беше популярен човек и извънреден татко на нашите деца. Винаги ще помня хубостта на годините, прекарани дружно. Прегръщам те безпределно. ”

Между Берлускони и Ларио, брачна половинка номер две, има 20-годишна разлика – той е на 44, когато стартира извънбрачна връзка с младата актриса. Официализират връзката си в кметството на Милано на 15 декември 1990 година Бракосъчетава ги самият кмет на Милано, а очевидци са семейство Кракси[2] и някои от дългогодишните другари на водача на “Форца Италия ”. 

След като си споделят да “пред бога и пред хората ”, Вероника взема решение да се откаже от кариерата си и да се посвети напълно на новата си роля на брачна половинка и майка на три деца: Барбара (р. 1984), Елеонора (р. 1986) и Луиджи (р.1988).  Но и тя, също като предходница си, страни от обективите на публицистите и любопитните хорски очи. Само в редки случаи се появява на публични събития паралелно до брачна половинка си, като най-знаменателният подобен е по време на визитата на Бил и Хилъри Клинтън през юни 1994 година

Спойката от трите деца не съумява да укрепи задоволително връзката сред съпрузите и при започване на новото столетие стартират да се появяват пукнатини в връзките им, които с времето стават все по-големи. И още веднъж Силвио е този, който дава мотиви за неодобрение у младата си брачна половинка. Дотолкова не й се нрави безгрижната фриволност, която брачният партньор й си разрешава прекомерно почтено във връзка с всякакви дами, че един път, при следващия изблик на отвращение разгласява писмо, адресирано до Силвио, във вестник “Република ”.

В него Вероника го приканва да се извини на девойките, към които е отправял реплики със полови подмятания по време на телевизионно предаване онлайн. Отговорът на палавия Силвио е мълниеносен. Пак посредством пресата той сервира извинението си на съответните синьорини, а жена си пробва да омилостиви по този начин: “Ако не бях към този момент женен, щях незабавно да се оженя за теб. ” Въпреки сходни обществени уверения в обич обаче, бракът им към този момент е съществено разтърсен и се сгромолясва напълно около абсурда “Ноеми ”.

Или “Момичето на Папи[3] ” – по този начин стартират да назовават русокосата тийнейджърка от Неапол, която несъзнателно се оказва в центъра на скандал с колосални размери, който съществено разклаща реномето на Рицаря.

На 27 април 2009 година Берлускони взема решение да отскочи до Казория, на пет километра от Неапол, с цел да изненада някоя си Ноеми Летиция на празненството по случай 18-ия й рожден ден. Неочакваната поява на премиера провокира потрес у присъстващите, само че необятната му, 24-каратова усмивка съумява бързо да разчупи ситуацията. Освен топла (бащина?) прегръдка, рожденичката получава и подарък – е, не са ключовете за Ламборгини, само че въпреки всичко е задоволително великодушен – скъпо колие. Всичко можеше да се размине и без доста звук, в случай че Летиция не се обръща към Берлускони с “татенце ”. И то не един и два пъти.

Когато новината гръмва в пресата, няма по какъв начин един въпрос да не тормози всички: Как по този начин министър председателят на страната удостоява с наличието си тъкмо това никому незнайно момиче? Отначало Берлускони се пробва да шикалкави – изяснява по какъв начин бил поканен на тържеството от бащата на момичето, който сякаш бил персонален водач на към този момент починалия Бетино Кракси и негов персонален прочут.

Версията му обаче се разсъхва, когато членове на семейство Кракси отхвърлят бащата на момичето в миналото да е бил на работа при някогашния министър председател. Напористи публицисти обаче съумяват да изровят истината за връзката сред Берлускони и младата неаполитанка. Оказва се, че двамата са се виждали най-малко четири пъти преди съответното празненство в Казория – по време на станалите скандално известни в следствие “бунга-бунга ” нощи. Още по-дълбоко разравяне в калта изважда на бял свят истории за тези особено проведени в имението на медийния магнат секс празненства, по време на които платени наложници, развличали гостите със стриптийз, танци на стълб и разнородни полови дейности.

Когато разкритията към оргиите, проведени от “Папи ”, го изправят пред съда по обвиняване, че е плащал за секс на малолетни, на Вероника Ларио не й остава друго с изключение на да се “отпише ” от този очернящ и нейното име брак.

През демекври 2012 година съдът в Милано афишира развода по НЕвзаимно единодушие сред Силвио Берлускони и Вероника Ларио за влезнал в действие. На Ларио съдът отсъжда месечна прехрана от 3 милиона евро. След обжалване, траяло две години, сумата е понижена на 1, 4 млн. евро на месец.

През ноември 2017 година Апелативният съд в Милано анулира присъдата на първа инстанция със задна дата, с която отпада и правото на месечна прехрана. При по този начин стеклите си условия някогашната актриса и някогашна госпожа Берлускони е принудена да върне цялата получена до този миг сума от близо 60 милиона евро. Силвио обаче се оказва прочувствен наивник и в последна сметка взема решение да опрости дължимото от някогашната, въпреки и да не става въпрос за дребни стотинки. Продължилата с години правосъдна и извънсъдебна борба завършва с мир и единодушие.

Бившите съпрузи се договарят да престанат да се дърлят за пари най-много в името на трите си деца и на родените и предсотящите да се родят техни внуци. А те към този миг са 10: Алесандро,Едоардо, Леоне, Франческо Амос и Еторе Кинто (децата на Барбара), Рикардо, Флора и Аретмизия (децата на Елеонора) и най-малките, Емануеле Силвио и Томазо Фабио (децата на Луиджи).

Днес Вероника Ларио продължава да живее в Милано и като множеството италиански баби прекарва по-голямата част от времето си в грижи и занимания с децата и внуците.

Предпоследната публична обич на Берлускони е с съвсем 50 години по-младата от него Франческа Паскале. Двамата хвърлят светлина върху връзката си през 2012 година, въпреки че се познават от доста по-рано. И този път Рицаря не изневерява на стила си да купува на девойките си това-онова, като подарява на русокосата красавица имение за 2,5 милиона евро, принадлежало преди този момент на футболиста Валентино Джамбели.

Двамата са сгодени цели осем години, само че по този начин и не минават под венчило. Разделят се по време на пика на пандемията от ковид през 2020 година, само че остават в другарски връзки.  От тази връзка  Паскале не си потегля с празни ръце. Според авансово подписания финансов контракт сред сътрудниците тя получава два милиона евро еднократно поръчителство, както и месечна прехрана от 100 хиляди.

Интервюирана директно след гибелта на някогашния министър председател, Франческа едвам сдържа сълзите си: “Изпитвам огромна болежка. Старият ми живот умря с него. Нямам думи, с които да изразя какъв брой ми е тежко на сърцето. С Берлускони може да се конфронтираш, да се караш, само че е мъчно да го изтриеш от живота си. Или го обичаш или го мразиш. Сега усещам една голяма празнина – същата като когато изгубих майка си. ”

През юли 2020 година година Франческа прави непредвиден завой в житейския си път, женейки се за приятелката си, певицата Паола Турчи. Днес двойката живее в имението-подарък от Берлускони, което са реновирали за съвсем 30 милиона, добавяйки винарска маза, дизайнерски мебели и обособена стая-будоар за пудела им.

В годината, в която тогавашната му избраница, Франаческа, стартира да прекарва все по-вече време с интимната си другарка, 83-годишният Силвио също не си губи времето и употребява всяка свободна минута, с цел да се любува на компанията на 30-годишната Марта Фашина, народен представител от Форца Италия в италианския парламент. Красива, интелигентна и обрана, точно тя ще бъде безмълвното наличие в последните години от живота на Берлускони.

Двамата излизат “на намерено ” като двойка откакто биват снимани от папараци в швейцарския балнеологичен курорт Бад Рагас. Две години по-късно, на 19 март 2022-а провеждат нещо като алегорична женитба във Вила Джернето в Лезмо. Дали двамата въобще са били интимни, не се знае. Но по-вероятно е връзката им да е била единствено платонична поради обстоятелството, че той се обръща към Франческа с “дъще моя ”, а и по това време здравословното му положение внезапно се утежнява.

Но не сексът е от голяма важност – значимо е чувството, че сред тези двама души съществуват същински усеща на дълбока обвързаност, доверие и деликатност. Франческа е непрестанно до него. Грижата и лоялността й се демонстрират най-много по време на болничните му престои поради левкемията, химиотерапията и тежкото възобновяване по-късно.

При последната му хоспитализация на  9 юни т.г., тялото на другояче постоянно енергичния и като че ли отказващ да остарее Кавалиере не устоя и се предава на гибелта. На погребалната гала в Миланската катедрала участват 2 300 души и още 15 хиляди на площада извън. Тялото на обичания (и мразения) от доста италианци някогашен министър председател е кремирано, а урната с праха му е сложена в параклиса Сен Мартен във Франция, където са и тленните остатъци на родителите и сестра му.

Всеки си отива от този свят самичък и без пукнат грош. Но последната жена в живота на нашия воин не вижда нещата по този метод. Тя е удовлетворена от обстоятелството, че е съумяла да извърши най-голямото му предпочитание: да почине обичан. А когато си тръгваш с това чувство от този свят, нито си самичък, нито си безпаричен.

[1] Рицаря (ит.) – прякорът, с който назовават Берлускони.

[2] Бетино Кракси (1934 – 2000) е водач на Италианската социалистическ партия и някогашен министър-председател сред 1983 и 1987 година

[3] “Татенцето ”  е другият псведоним, с който е прочут Берлускони.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР