Личния архив на Виден Табаков - мъжът, който подпомага със

...
Личния архив на Виден Табаков - мъжът, който подпомага със
Коментари Харесай

Гордост! Българинът Виден Табаков е бил учител на Нийл Армстронг

Личния списък на Виден Табаков - мъжът, който подкрепя със своята инженерна мисъл първия човек, стъпил на луната - Нийл Армстронг. Документите за неговия живот са дарени на Държавния списък, който в навечерието на своя празник обогатява фонда си и продължава да цифровизира документите пазители на историческа памет. Виден Табаков - българинът, който взе участие при подготовката на един исторически галактически полет, има в действителност богата биография. Житейският му път стартира през 1919 година Завършва машинно инженерство в Прага, учи аеронавтика в Берлин, работи като професор по галактическо инженерство в университета в Синсинати, Съединените щати.

Работи, главно в областта на турбодвигателите, галактическите совалки по-късно. Участвал е в небезизвестния полет до Луната. Бил е от екипа - поддържащия екип, изясни пред Българска национална телевизия Николай Цеков, основен специалист в отдел " Обработка на архивни фондове " в Централен държавен списък.

Сред свидетелствата за живота на Виден Табаков са паспорти, шофьорски книжки и почетни грамоти.

А с цел да се дообогатят още повече сведенията за Виден Табаков и неговият принос за международното галактическо дело, от Съединените щати у нас ще дойде останалата част от персоналния му списък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР