Личните причини за постене на пловдивчани са различни. Едни искат

...
Личните причини за постене на пловдивчани са различни. Едни искат
Коментари Харесай

Всеки шести пловдивчанин пости по неволя

Личните аргументи за постене на пловдивчани са разнообразни. Едни желаят да спазят християнския им смисъл, за други пък те са комфортна причина да се пречистят от насъбраните отрови. Така или другояче, изключително от днешна позиция, усилието за физическо и духовно филтриране е същинско тестване на духа, което, в случай че преминеш, сигурно ще изпиташ естетика със себе си.

Само 5.34% от пловдивчани съблюдават прецизно както Великденския, по този начин и Коледния пост, съгласно анкета на marica.bg. Рождественски пости са последните многодневни за годината и не престават до 24 декември (Бъдни вечер) в това число.

Малобройните пловдивчани, напълно отдадени на поста, го одобряват и в неговия нравствен смисъл - реализиране на естетика сред душата и тялото. Човешката душeвност и физика са надълбоко свързани и пречистването на тялото е метод за реализиране на духовна естетика. Най-малкото лишението от избрани храни е приучване на волята, а точно - от нея зависи триумфът в множеството инициативи. Това значи, че хората от тези 5.34% се въздържат от алкохол, полови контакти и шумни занимания. Те се концентрират не върху удоволствията и злободневните проблеми, а върху личностното си развиване. Показват с делата си, че откровено се разкайват за волните и неволните си грехове и търсят помилван. Все неща, които не са елементарно изпълними, и може би по тази причина процентът на отдадените е толкоз дребен.

Най-много от пловдивчани - цели 30.53%, си признават, че въобще не постят, тъй като нямат воля. Като се има поради, че задачата на постите е и приучване на волята, тази група изпада в обстановката на " Параграф 22 ".

Атеистите в града са 19.85%, сочи анкетата на marica.bg. Те декларират, че не постят, тъй като не имат вяра в Бог. А това значи, че въпреки всичко възприемат постите повече в духовния им смисъл, в сравнение с като средство за филтриране на тялото.

Не съблюдавам цялостен пост - пия вино и съгрешавам с благоверната, искрено признават 16.79%. Вероятно не го вършат в сряда и петък, когато може да се използва олио и вино. Ако не ядат и храни от скотски генезис - месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал, значи ненапълно се вписват в поста. За съгрешаването с благоверната въпросът е по-сложен. Според Светото писание половите връзки по време на пост не са неразрешени, само че не са желателни. Но в случай че съпрузите не могат да се въздържат, по-добре е да се отдадат един на различен.

Въпреки това обаче другите свещеници имат разнообразни възгледи. Ако строго се придържате към поста, сексът е неразрешен даже за женени двойки. Ако не можете да издържите до Великден, можете да се обърнете към духовник в енорията, който да ви " освободи " от тази част от поста. Други пазят тезата, че когато двама души се обичат, това единствено може да радва Бог. Особено когато тези двойки са отдадени един на различен в брак, блажен от църквата. Вярващите обаче категорично отхвърлят секса без обич, изневярата и разнообразни " перверзии " по време на Великия пост.

8.4% декларират, че постят единствено когато се нуждаят от диета. Явно тази група възприема поста единствено като опция за филтриране на тялото - изхвърляне на токсините, складираните мазнини и всички останали " отпадъци ". Или просто да смъкват някой и различен непотребен кг преди коледните и новогодишните празници. А това може да се прави когато и да е и няма нищо общо с вярата.

Подобно отношение към поста имат и веганите - 2.29%. За тях това не е нещо извънредно, защото лишението от месни артикули им е метод на живот.

На тъжни мисли обаче подухва признанието на цели 16.79% от пловдивчани, които признават, че постят непредпазливо, защото нямат пари за месо и кашкавал. А това е съвсем всеки шести пловдивчанин. За тази група трябват да се замислят политиците, защото сходно самопризнание през XXI век звучи извънредно. Да постиш непредпазливо, освен не е богоугодно, само че не е и човешко!
тагове коледен пост пловдивчанин анкета храна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР