Личните обиди са допустими в кулоарите, но не и от

...
Личните обиди са допустими в кулоарите, но не и от
Коментари Харесай

Росен Желязков забрани „Доносническа България“

Личните обиди са възможни в коридорите, само че не и от трибуната на Народното събрание, разгласи преди този момент Костадин Костадинов

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков забрани потреблението на обидата „ Доносническа България “ . Причина стана сред депутати от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Възраждане “.

След почивката дебатът по тематиката продължи.

В един миг на трибуната излезе лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който парадоксално прикани от трибуната да не се сипят обиди – нещо, което е главен „ патент “ на неговата парламентарна група.

„ Ние държим малко по-различен звук. Можем да си позволим персонални обиди даже от време на време и това е нещо, което, за положително или за неприятно, е част от парламентарните диалози тук в коридорите. Но на тази естрада тук, това най-високо място в действителност, не можем да си го позволим – нито обидно отношение, нито каквито и да било нецензурни изрази. Нищо “, разгласи Костадинов. Изказването му бе укор към Росен Желязков в процедура „ по метода на водене “.

Желязков отговори: „ Напълно съм склонен с всичко, което казахте. Моят апел към Вас е, апелът Ви за толерантно отношение да бъде към сътрудниците и обединенията в това Народно заседание . Няма да позволявам да се обръщате към „ Демократична България “ с „ Доносническа България “ и това няма да бъде толерирано. “

По мотив спора от през днешния ден ръководителят на Народното събрание прикани Искрен Митев да се извини на Петър Петров, а Цончо Ганев - на Митев.

„ Ако това не бъде направено, не ритуално и театрално от трибуната, а в частен диалог, ще наложа санкции в последващо съвещание “, добави Росен Желязков.

Николай Денков от ПП-ДБ също изкоментира следващите „ ексцесии “ . Според него нещата следвало да се блокират в зародиш. Денков се зарадвал на днешния апел от Костадинов. Той обаче следвало да го насочи и към своята парламентарна група.

„ Няма по какъв начин „ Възраждане “ да насочи този зов единствено към другите, без да огледа себе си “ , сподели още Николай Денков.

Кирил Петков от ПП-ДБ разгласи от своя страна, че би трябвало да се заобикалят всички прилагателни, които не носят наличие всъщност.

„ И думичката „ Доносническа България “ в действителност не може да бъде чута повече от тази естрада, в случай че имаме някакво почитание към себе си, към институцията и към всеки един от нас “, добави Петков и благодари на Росен Желязков.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР