Личните обиди от американския лидер Джо Байдън срещу руския президент

...
Личните обиди от американския лидер Джо Байдън срещу руския президент
Коментари Харесай

Песков: Във всеки случай е необходим диалог между Руската федерация и САЩ

Личните обиди от американския водач Джо Байдън против съветския президент Владимир Путин се отразяват отрицателно на връзките сред двете страни, само че разговорът сред Москва и Вашингтон е нужен във всеки случай, значим е в полза на целия свят. Това сподели пред публицисти във вторник прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков, предава

" Личните обиди не могат да не оставят своя отпечатък върху връзките сред държавните глави. Освен това персоналните обиди, които въобще не би трябвало да имат място в реториката на президента ", означи представителят на Кремъл. „ Това, несъмнено, е фактор, който има негативно влияние. "

Въпреки това, продължи Песков, „ при всички случаи е нужен разговор сред Русия и Съединени американски щати “.

„ Това е належащо освен в ползите на нашите две страни, само че и в ползите на целия свят. Така или другояче, рано или късно ще би трябвало да приказваме за въпроси за стратегическа непоклатимост, сигурност и така нататък е за тези въпроси, които можем и би трябвало да обсъждаме единствено ние “, сподели Песков.

Така представителят на Кремъл отговори на въпроса дали Путин вижда нуждата от среща с Байдън и дали като цяло е податлив да поддържа връзка след обиди, отправени към него. Самият американски президент по-рано съобщи, че не изключва опцията за нова среща лице в лице с съветския президент, само че счита, че вероятността за образуване на евентуални договаряния зависи от техния дневен ред.

Напоследък Байдън неведнъж насочва персонални нападки и обиди против съветския си сътрудник. А на 26 март, по време на визитата си във Варшава, говорейки за Путин, той направи изказване, че „ този човек не може да остане на власт “. Впоследствие Белият дом увери, че водачът на Съединени американски щати не приканва за промяна на властта в Русия. От своя страна Песков уточни, че не американският президент взема решение кой ще бъде на власт в Руската федерация.

Редица западни политици, в това число френският президент Еманюел Макрон, на процедура се дистанцираха от изявленията на Байдън. Европейската комисия разгласи, че Европейски Съюз не се стреми да реализира смяна в управлението на Русия. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, разяснявайки думите на президента на Съединени американски щати, прикани да се заобикалят дейности и изразителност към Украйна, които водят до ескалация. Британският вестник " Таймс " допусна, че тези изказвания на американския водач може да са най-големият пропуск в цялата му повече от половин век политическа кариера.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР