Личните лекари в Бургас одобряват новата електронна услуга за издаване

...
Личните лекари в Бургас одобряват новата електронна услуга за издаване
Коментари Харесай

Д-р Панайотов: Издаването на рецепти от смартфон ще улесни лекарите

Личните лекари в Бургас утвърждават новата електронна услуга за издаване на бели предписания от смарт телефон или таблет. Това става благодарение на създадено и пуснато към този момент в употреба мобилно приложение. Новата опция ще улесни джипитата, само че не трябва да се стига до злоупотреби от страна на пациентите, счита персоналният доктор доктор Пламен Панайотов.

„ Идеята е когато лекарят не е в кабинета да може да назначи лекуване, в това число и да записва обзор в националната осведомителна система. Това е положително предложение, изключително в по-малките обитаеми места, където центърът на практиката е на едно място, а сътрудника е на друго място, или когато е на домашно посещаване да може да записва обзор "

Д-р Панайотов обаче прави значимо конкретизиране:

„ Това не значи, че пациентът би трябвало да си разрешава позвънявания по телефона и да желае „ Пусни ми едно направление за кардиолог или за очен доктор ". Когато положението е незабавно има незабавен кабинет "

Успоредно с електронната рецепта от смарт телефон или таблет, се резервира и хартиената рецепта, прецизират от здравното министерство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР