Личните лекари ще се включат в поставянето на ваксина срещу

...
Личните лекари ще се включат в поставянето на ваксина срещу
Коментари Харесай

Д-р Николова обясни защо ще трябва у нас да се използват и други К-19 ваксини

Личните лекари ще се включат в слагането на ваксина против ковид чак в четвъртата фаза, когато ще се имунизират страдащи от хронични заболявания. Това съобщи в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият персонален доктор доктор Гергана Николова, член на УС на БЛС.

"Николова предизвести, че няма по какъв начин при имунизацията на Pfizer/BioNTech да се съблюдава график за следене на алергична реакция. Причината, съгласно нея е 15 минути наблюдаване, още 10-15 минути оформяне на документи, и обзор.

Ваксината при стайна температура може да издържи към час, т.е. един флакон е за петима души и времето не стига. Може би ще би трябвало да се работи с някоя от другите ваксини, изясни лекарят.

Тя уточни, че имунизацията на Moderna, въпреки и РНК ваксина, устоя повече и там не вижда проблем.

"Не е нужно да има реаниматор във всеки кабинет на доктор. Всеки персонален доктор има урбазон, може да реагира и при не дай Боже тежка реакция, а по-късно да пристигна екип за спомагателна помощ. Не може да имунизираме у дома ", безапелационна беше Николова.

Според нея би било невероятно с екипи на „ Спешна помощ” да се слагат ваксини при доста мъчно преносими хора.

Тя е безапелационна, че в Сандански не е имало добра организация и по тази причина се стигна до скандал с имунизирани общински съветници. Според Николова, към този момент пациенти с автоимунни болести и проблеми с кръвосъсирване би трябвало да изчакат. Всички други могат да се имунизират. По думите ѝ, има доста огромен интерес към имунизацията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР