Личните лекари няма да имат лимит в направленията, които могат

...
Личните лекари няма да имат лимит в направленията, които могат
Коментари Харесай

БЛС и НЗОК се споразумяха да няма лимит в направленията за диспансеризирани пациенти

Личните лекари няма да имат предел в направленията , които могат да издават на диспансеризираните пациенти за експерт. Това значи, че боледуващите ще могат да получат профилирана здравна помощ, без да бъдат ограничавани от избрани ограничавания.

Това е едно от значимите решения , което бе взето от управителния съвет на Българския лекарски съюз /БЛС/ и Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, които реализираха единодушие по значими въпроси, свързани с здравната грижа в България .

Постигнато е било единодушие и за контрола от страна на НЗОК , което ще разреши до 10% от леглата в една клиника да бъдат „ трансферирани “ в друго идентично лечебно заведение. Това решение цели да се обезпечи по-ефективно потребление на ресурсите и усъвършенстване на лечебната грижа.

Обсъжда се и облекчение на лекарите във връзка с глобите, като следва да се доуточни кое нарушаване ще се схване като първи случай. Към момента всичко това е в областта на договарянията и към момента нищо не е признато публично.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР