Личните лекари, които откажат да се грижат за пациенти с

...
Личните лекари, които откажат да се грижат за пациенти с
Коментари Харесай

Без 1000 лв. за личен лекар, който откаже да лекува пациент с коронавирус

Личните лекари, които откажат да се грижат за пациенти с ковид, няма да получават в допълнение възнаграждение в размер до 1000 лева Това съобщи заместник-здравният министър Димитър Петров, представен от БНР.

Практиката досега демонстрира, че доста от джипитата лекуват по телефона, без нито един път да прегледат болния. Немалко общопрактикуващи лекари, които са преболедували или са имунизирани, не са спирали да преглеждат пациентите си с ковид по време на пандемията. В същото време в обсега на получаващите спомагателните пари попадаха всички персонални лекари.

Мярката кореспондира и с усилието на здравните управляващи да понижат натиска към болничната система, защото пациенти, необгрижвани от персоналния доктор, бързо се влошаваха и нормално стигаха до болничното заведение.

Заместник-министър Петров обясни и казуса с спомагателните пари за незабавните медици, които излязоха на митинги.

По думите му въпросните 1000 лева са били преведени в точния момент за юни, само че забавянето пристигнало вследствие на административни проблем в обособените филиали на Спешната помощ. Персоналът на " Спешна помощ ", съгласно него, се оказал измамен.

" Излезе, че те (средствата) са преведени на филиалите на " Спешна помощ ". Просто техните счетоводства не са ги разпределили. Това беше цялата истина ", разяснява Димитър Петров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР