Личните данни за почти всеки гражданин на Еквадор изтекоха онлайн,

...
Личните данни за почти всеки гражданин на Еквадор изтекоха онлайн,
Коментари Харесай

Изтекоха данни на почти 17 млн. еквадорци

Личните данни за съвсем всеки жител на Еквадор изтекоха онлайн , имена, финансова информация и цивилен данни на към 17 милиона души , в това число 6,7 милиона деца, са открити от компанията за сигурност vpnMentor.

Огромният кеш на данни е открит на негарантиран заоблачен сървър на Amazon , който съвсем всеки може да прегледа. Достъпът до сървъра към този момент е стеснен с помощта на екипа за компютърна спешна сигурност в Еквадор.

" Нарушаването на данните включва огромно количество сензитивна персонална информация на самостоятелно равнище ", разясняват Ноам Ротем и Ран Локар от vpnMentor, представени от БиБиСи.

Освен главните данни за еднаквост, изложените файлове включват: публични идентификационни номера на картите за идентичност, телефонни номера, данни за семейство, брачни дати, просветителна история, работни документи.

Информацията включва и финансови записи , салда по сметки на клиенти на огромна еквадорска банка . Данъчни записи, в това число публични идентификационни номера на приходите за фирмите, са открити в друго досие.

" Това нарушаване на данните е изключително съществено и заради това, какъв брой информация е разкрита за всеки субект ", допълват чиновниците по сигурността.

Намерени са 18 GB данни в разнообразни файлове , непокътнати на беззащитен сървър, основан и ръководен от Novaestrat - еквадорска компания за маркетинг и разбори. Нарушаването на данните е проследено и от уеб страницата ZDNet.

Обикновено ревизиране на данните би могло да разкрие описи с богати еквадорци, техните домашни адреси, деца, колите, които са карали , и номерата на техните регистрационни табели.

Достъпът до данните е пресечен, откакто е сигнализиран екипът на Еквадор за спешно реагиране .

Това е второто огромно приключване на потребителски данни, произхождащи от страна от Южна Америка . През август ZDNet заяви за сходен сървър на Elasticsearch, който изложи данните като гласоподаватели на 14,3 милиона чилийци, към 80% от цялото население на страната .

Припомняме, теч на данни на жители има и в Европа, България , на 15 юли в ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите ревизираха сигнал от хакер, че е източена забележителна част от базата данни на Националната организация по приходите и се разбра, че са изтекли персоналните данни на над 5 млн. български жители поради неопазена база данни.
 В Национална агенция за приходите въобще нямало написани правила за отбрана на персоналните данни
В Национална агенция за приходите въобще нямало написани правила за отбрана на персоналните данни

Това откри инспекцията на Комисията за отбрана на персоналните данни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР