Личните данни на повече от половин милиард потребители на Facebook

...
Личните данни на повече от половин милиард потребители на Facebook
Коментари Харесай

Данните на над половин милиард потребители на Facebook изтекоха в мрежата

Личните данни на повече от половин милиард консуматори на Фейсбук изтекоха онлайн през уикенда, напомняйки за способността на компанията да събира планини от данни и усложненията й в отбраната на тези чувствителни активи, написа Блумбърг.

Сред изтеклата информация са персоналните данни на 533 млн. консуматори на Фейсбук, в това число телефонни номера, потребителски имена, действителни имена, локации, дати на раждане, биографични данни и в някои случаи имейл адреси, осведоми Business Insider.

„ Това са остарели данни, за които бе обявено още през 2019 година “, разяснява в имейл представител на Фейсбук. „ Открихме и премахнахме този проблем през август 2019 година “, се споделя още в мнението на компанията.

Алон Гал, който е основен софтуерен шеф на разследващата компания за киберпрестъпност Hudson Rock, откри още веднъж данни в събота.

Базите данни, изключително в случай че са огромни и редки, постоянно не се споделят необятно незабавно, защото „ хората, които ги имат, първо пробват да си обезпечат приходи от тях “, разяснява Гал в Twitter. „ Понякога този развой лишава години, а в други случаи дни. В последна сметка всички частни бази данни изтичат, в случай че са били продадени “, отбелязва Гал. 

Тези приключвания на бази данни съставляват опасност за бизнес модела на Фейсбук за събиране на огромни количества персонална информация и потреблението им за продажбата на таргетирани реклами.

 

All 533,000,000 Фейсбук records were just leaked for free.

This means that if you have a Фейсбук account, it is extremely likely the phone number used for the account was leaked.

I have yet to see Фейсбук acknowledging this absolute negligence of your data.

— Alon Gal (Under the Breach) (@UnderTheBreach)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР