Личните данни на пациентите са застрашени при QR код за

...
Личните данни на пациентите са застрашени при QR код за
Коментари Харесай

БЛС алармира: Личните данни на пациентите са застрашени!

Личните данни на пациентите са застрашени при QR код за достъп до досието , сигнализират от Българския лекарски съюз /БЛС/. Според тях отговорността е прекомерно огромна и има действителна заплаха от приключване на сензитивна информация .

„ БЛС счита за недопустимо и извънредно несвоевременно вменяването на спомагателни отговорности на персоналните лекари, които са напълно свързани с немедицинска активност и по никакъв метод не са част от диагностично-лечебния развой “.

Според лекарите съществуват разнообразни, доста по-сигурни и работещи разновидности за следене и достъпване на данните за предоставените услуги на жителите.

„ От години разнообразни браншове, боравейки с персонални данни, употребяват сигурни кодове и двойна или тройна верификация и уведомяват жителите за осъществени услуги на тяхно име “.

От БЛС допълват, че отхвърлят да носят отговорност за приключването на сензитивна информация и считат препоръчаните промени в Наредба №Н-6 за действието на Националната здравноинформационна система, свързани с активността на общопрактикуващите лекари, за недомислени и са срещу въвеждането им .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР