Личните данни на около 106 милиона лица в САЩ и

...
Личните данни на около 106 милиона лица в САЩ и
Коментари Харесай

106 млн. американци и канадци с откраднати лични данни след хакерска атака

Личните данни на към 106 милиона лица в Съединени американски щати и Канада са били откраднати от хакер, пробил системата за отбрана на Capital One, разкри компанията. Съобщението пристигна, откакто хипотетичният хакер беше задържан, съобщи БГНЕС.

Според Capital One данните включват имена, адреси и телефонни номера на хората, които са кандидатствали за продуктите му, свързани с заеми, осведоми Би Би Си. Но хакерът не е получил достъп до номера на сметките за кредитни карти, оповестяват от компанията.

Capital One сподели в изказване, оповестено в понеделник, че са наранени почти 100 милиона души в Съединени американски щати и 6 милиона в Канада. В изказването се прибавя, че в Съединени американски щати са компрометирани към 140 000 номера на обществени осигуровки и 80 000 свързани номера на банкови сметки. В Канада бяха компрометирани и към един милион номера на обществени осигуровки, принадлежащи на клиенти на кредитни карти Capital One.

Capital One съобщи, че хакерът е съумял да “използва ” накърнимост на конфигурацията в инфраструктурата на компанията. Те прибавиха, че е малко евентуално информацията да е била употребена за машинация, само че те ще продължат да проверяват нарушаването.

Хакерът съумя да получи персонална информация от претендентите за кредитни карти, в това число кредитни резултати, предели, салда, история на заплащанията и информация за контакт.

Ричард Д. Феърбанк, ръководител и изпълнителен шеф на компанията, съобщи: „ Докато съм признателен, че причинителят е бил заловен, само че и надълбоко скърбя за случилото се. Искрено се оправдавам за разбираемото терзание, което този случай би трябвало да е провокирал у засегнатите и съм зает да поправя обстановката. ”

Capital One ще уведоми засегнатите и ще им даде безвъзмезден мониторинг на заема и отбрана на идентичността им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР