Лични вещи на английската актриса Вивиан Лий (1913 - 1967)

...
Лични вещи на английската актриса Вивиан Лий (1913 - 1967)
Коментари Харесай

$ 3 млн. за лични вещи на Вивиан Лий


Лични движимости на британската актриса Вивиан Лий (1913 - 1967) бяха продадени на търг в Лондон за 2,24 млн. паунда ($ 3 млн.), на пет пъти по-висока цена предварителната оценка, заяви аукционната къща "Сотбис".

В търга участваха над 1400 купувачи от 52 страни, като вниманието им бе ориентирано към лот 321: картини, мебели, бижута, книги и други персонални движимости на актрисата.

Вивиан Лий е носителка на две награди на филмовата академия на Съединени американски щати за функциите ѝ на Скарлет О'Хара в Отнесени от вихъра (1939 г.) и Бланш Дюбоа в Трамвай „ Желание “ (1951 г.).

Превъплъщенията ѝ на театралната сцена са разнородни (от героините на Ноел Кауърд и Джордж Бърнард Шоу до шекспировите Офелия, Клеопатра, Жулиета и Лейди Макбет) и постоянно в партньорство с Лорънс Оливие - на сцената и като неин режисьор.

Възхвалявана е най-вече за хубостта ѝ, което самата Вивиан Лий считала за спънка в приемането ѝ като сериозна актриса, само че в реалност най-големи компликации по пътя ѝ основало нейното несигурно здраве. През по-голямата част от съзнателния си живот е страдала от биполярно разстройство, което ѝ основало известност на човек с сложен темперамент и в следствие повлияло отрицателно върху актьорската ѝ кариера. Развежда се с Лорънс Оливие през 1960 година и до гибелта си продължава спорадично да работи в киното и театъра. Вивиан Лий умира от туберкулоза на 8 юли 1967 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР