Лични лекари се оборудват с паник бутони в случай на

...
Лични лекари се оборудват с паник бутони в случай на
Коментари Харесай

Заради агресията: Личните лекари се оборудват с паник бутони

Лични лекари се оборудват с паник бутони при положение на експанзия против тях. След зачестилите спорове сред медици и пациенти джипитата желаят да разчитат и на органите на реда, в случай че бъдат застрашени или някой им посегне в кабинета.
Идеята за паник бутоните не е нова и е обсъждана и преди. Д-р Мирослав Спасов към този момент е на прага да предприеме по-сериозни ограничения. В поддръжка на неговите изказвания е и статистиката - БЛС преди време показа данни, от които се вижда, че всеки втори доктор е бил жертва на експанзия.
Д-р Спасов работи с еднакъв график от години. Все по-трудно му е обаче да се откъсне от работата, когато не е в кабинета си.
„ През годините в българския жител се насади чувството, че ние сме му длъжни 24 часа. Не сме длъжни - длъжни сме, когато се обърнете към нас в кабинета в работно време. Иначе ангажимент има всеки един от нас, само че към фамилията си и децата си ”, споделя той.
Сериозен проблем се появява и в часовете, в които е на работа в лекарския кабинет. Преди години слага видеонаблюдение, с цел да спре крадците. Но похищенията в кабинета му не престават, защото камери има единствено в общите елементи. Все по-често не просто техниката, а и самите лекари са обект на експанзия.
„ Много постоянно доктор и пациент остават уединено и обстановката става дума против дума. Тези производства безусловно буксуват и не стигат до средата, тъй като имаме две застъпени тези ”, разяснява юристът по здравно право Мария Петрова.
„ Засега съумяваме да потушим вербалната експанзия. Имало е закани и за физическа. Напоследък зачестиха такива изявления и взех решението да сложа паник бутон ”, изясни доктор Спасов.
За да се оправят по-добре в обстановка на спор, медици от цялата страна минават образования с психолози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР