Лични лекари правят ваксини, които не се водят на тяхната

...
Лични лекари правят ваксини, които не се водят на тяхната
Коментари Харесай

Личен лекар: Гледаме Игрите на глада с ваксините срещу COVID-19

Лични лекари вършат ваксини, които не се водят на тяхната процедура. За това сигнализира пред БНР общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска.

" На места има проблеми с обработката на партидни номера на имунизациите, които не са били разказани правилно от РЗИ ", уточни тя в предаването „ Преди всички “.

„ Масово се оказва, че на тяхното име, на тяхното лечебно заведение не се води отпусната ваксина. И ги отхвърля. И се оказва, че тази ваксина се води на някой различен медицински център ", разясни още Крайселска.

В листата на доктор Станислава Крайселска да вземем за пример има 120 чакащи за ваксина, 90 души към този момент са ваксинирани, от тях 82 са били пациенти от рисковите групи, а на други 8 са били сложени ваксини, с цел да не се похабяват дози. Сред имунизираните към този момент няма разболели се. Но доктор Крайселска е безапелационна, че персоналните лекари са подценени в снабдяването с ваксини.

" Малко заприличахме на кино лентата „ Игрите на глада. Идват огромните центрове, пълнят флаконите, на нас ни споделят „ Обаждайте се “, разяснява тя.

Специалистът изпитва отвращение, че като че ли би трябвало да разиграе лотария, с цел да дефинира на кого от нейните нуждаещи се пациенти да сложи ваксина.

" Винаги сме с вяра и на старт да се включим интензивно, стига някой да ни даде този късмет, заявява общопрактикуващият доктор. Джипитата не са включени в системата за електронно записване за имунизиране. Сигурно сме като доведеното дете на опазването на здравето ", уточни още доктор Крайселска.

И посочи, че нейните хронично болните пациенти не желаят да се имунизират по фургоните и да се редят на опашка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР