Лични лекари правят , които не се водят на тяхната

...
Лични лекари правят , които не се водят на тяхната
Коментари Харесай

Д-р Крайселска: Има объркване с партидни номера на ваксините

Лични лекари вършат, които не се водят на тяхната процедура. За това заяви пред БНР общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска. На места има проблеми с обработката на партидни номера на имунизациите, които не са били разказани правилно от РЗИ, уточни тя.
„ Масово се оказва, че на тяхното име, на тяхното лечебно заведение не се води отпусната ваксина. И ги отхвърля. И се оказва, че тази ваксина се води на някой различен медицински център. “
В листата на доктор Станислава Крайселска има 120 чакащи за ваксина, 90 души към този момент са ваксинирани, от тях 82 са били пациенти от рисковите групи, а на други 8 са били сложени ваксини, с цел да не се похабяват дози. Сред имунизираните към този момент няма разболели се. „ Те всички се тормозят и при първата доза, и при втората “, описа тя.
Личните лекари са подценени в снабдяването с ваксини, безапелационна е доктор Крайселска. Малко заприличахме на кино лентата „ Игрите на глада “, счита тя.
„ Идват огромните центрове, пълнят флаконите, на нас ни споделят „ Обаждайте се “.
Д-р Крайселска пита лотария ли да разиграва, с цел да дефинира на кого от нейните нуждаещи се пациенти да сложи ваксина.
Винаги сме с вяра и на старт да се включим интензивно, стига някой да ни даде този късмет, заявява общопрактикуващият доктор.
 Десетки хиляди българи към този момент се записаха с час за слагане на ваксина против ковид Десетки хиляди българи към този момент се записаха с час за слагане на ваксина против ковид
Има хиляди искащи да си запишат час за имунизиране против COVID-19 в новата онлайн система. Тя беше стартирана в 17:00 часа. Един час п...
„ На този стадий сме на брифинги, на обещания “, посочи доктор Станислава Крайселска. „ Ние на обещания не имаме вяра, ние имаме вяра на обстоятелства и на дейности. “
Джипитата не са включени в системата за електронно записване за имунизиране. „ Сигурно сме като доведеното дете на опазването на здравето “, разяснява тя, запитана за аргументите персоналните лекари да не попадат там като вид.
Хронично болните пациенти на доктор Крайселска не желаят да се имунизират по фургоните и да се редят на опашка, описа още тя.
„ В София вълната беше ноември. Другите градове тогава сякаш бяха по-пощадени, сега при тях е този пик “, означи доктор Станислава Крайселска.
През ноември в нейната процедура е имало над 300 души с ковид, от един миг нататък спрели да ги броят. Към момента при нея има 33 дейни случая, като измежду тях има по-млади хора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР