Лични данни на над 35 хиляди български потребители във Фейсбук“

...
Лични данни на над 35 хиляди български потребители във Фейсбук“
Коментари Харесай

35 000 българи са засегнати от скандала с Фейсбук

Лични данни на над 35 хиляди български консуматори във " Facebook “ евентуално са били събрани непозволено от компанията " Кеймбридж Аналитика “. Това дадоха отговор от " Facebook “ тази заран след питане на " По света и у нас “.

По данни на обществената мрежа 18 българи са свалили приложение под формата на анкета, даващо достъп до персонална информация. Броят на засегнатите обаче е в пъти по-голям - 35,718, защото приложението е получило достъп до профилите и на техните другари.

Освен листата с контакти, информацията за потребителите е включвала елементи като е-поща, рожден ден, роден град, място на престояване, фотоси, видеа, лайкове и изявления в обществената мрежа. Не всички консуматори са еднообразно наранени, защото разрешенията за приложението са били променяни във времето.

" Използвахме допустимо най-разширена методология. " споделиха от " Facebook ". " Това е най-хубавата ни прогноза за броя на хората, които непосредствено са конфигурирали приложението, и броя на приятелите им, чиито данни може да са били събрани. "

" Facebook “ вече започна да уведомява общо най-малко 87 милиона консуматори по света, забъркани в абсурда.

За " По света и у нас " от компанията споделиха, че 97,2% от инсталиралите приложението евентуално са били от Съединените щати. 81,6% от всички наранени - участниците в анкетата и приятелите им, са били в Съединени американски щати./ БНТ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР