Лични данни на над 35 000 български потребители във Facebook

...
Лични данни на над 35 000 български потребители във Facebook
Коментари Харесай

Над 35 000 българи били засегнати от изтичането на данни от Facebook

Лични данни на над 35 000 български консуматори във Фейсбук евентуално са били събрани непозволено от компанията " Кеймбридж аналитика “. Това са дали отговор от Фейсбук на питане на " По света и у нас "  на Българска национална телевизия.

По данни на обществената мрежа 18 българи са свалили приложение под формата на анкета, даващо достъп до персонална информация. Броят на засегнатите обаче е в пъти по-голям - 35,718, защото приложението е получило достъп до профилите и на техните другари.

Освен листата с контакти, информацията за хората е включвала елементи като е-поща, рожден ден, роден град, място на престояване, фотоси, видеа, лайкове и изявления в обществената мрежа. Не всички консуматори са еднообразно наранени, защото разрешенията за приложението са били променяни във времето.

По-рано стана ясно, че 87 млн. регистрирани във Фейсбук по света са наранени от абсурда, като множеството хора са от Съединени американски щати. Фейсбук към този момент е почнала да уведомява част от засегнатите лица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР