Личната помощничка на Тръмп бе уволнена заради коментари за децата

...
Личната помощничка на Тръмп бе уволнена заради коментари за децата
Коментари Харесай

Личната помощничка на Тръмп бе уволнена заради коментари за децата му

Личната помощничка на Тръмп бе уволнена поради мнения за децата му
Личната помощничка Мадлен Уестърхаут на американския президент бе принудена да си подаде оставката поради мненията си за президентските дъщери Иванка и Тифани. Това заяви в. Politico, базирайки се на два източника.

По техни данни 28-годишната Уестърхаут преди две седмици се похвалила в компанията на публицисти, че връзките на Доналд Тръмп с нея са по-добри от връзките му с Иванка и Тифани. Тя споделила още, че Доналд Тръмп не обичал да се снима с Тифани, тъй като я считал за прекомерно цялостна. Накрая Уестърхаут се пошегувала, че от време на време Тръмп не можел да разграничи Тифани в навалица с други хора.

Тези си усещания тя споделила на 17 август на вечеря с публицисти, която се провела в режим off the record – т.е. не за издание. Освен Уестърхаут в срещата взел участие и зам-говорителят на Белия дом Хоугън Хидли. Срещата се състояла в щата Ню Джърси покрай имението на Тръмп в Бедминстър, където той прекарвал отпуската си.

Уестърхаут споделила тези усещания пред публицистите, до момента в който Хидли напуснал вечерята, с цел да даде изявление на телевизия „ Фокс ”. „ Тя обърна няколко чашки и се разоткровеничи пред репортерите в нетипичен невнимателен фасон ”, съобщи един от източниците на "Политико".

На собствен ред представител на американската администрация упрекна участвалите във вечерята публицисти, че са огласили част от чутото, което изцяло опонира на разпоредбите за провеждането на такива мероприятия за медиите. „ Това беше вечеря не за издание и пресата по фрапантен метод наруши договореността", акцентира този американски служител. Смята се, че Уестърхаут е била „ осветена ” от шефа на кореспондентите на в. „ Вашингтон пост ” към Белия дом Фил Ракър.

Отговаряйки в петък (американско време - ред) на журналистически въпрос, Тръмп всъщност удостовери, че Уестърхаут е уволнена поради разгласяването на детайлностите за персоналния живот на президентското семейство. Той окачестви изявленията й като „ ненапълно нараняващи ”. „ Аз обичам Тифани ”, увери президентът.

По-рано Politico писа, че Уестърхаут в последно време се опитвала да разшири кръга от отговорностите си в Белия дом, в това число да сне занимава надали не и с пътуванията на президента в чужбина, напомня на собствен ред tass.ru. Тези нейни дейности предизвиквали неодобрение измежду другите чиновници от апарата на Белия дом. Смята се, че последната капка, преляла чашата, станали откровенията й на срещата с медиите на 17 август. Когато станало известно, че Уестърхаут си е разрешила сходни изявления, в Белия дом почнали интензивно да разискват неизбежното й уволняване. В последна сметка в четвъртък Уестърхаут трябвало да подаде молба за овакантяване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР